Ще ви отървем от порнографската колекция. При пълна дискретност

Франс прес

Изкупени порно списания. Снимка: фирмен сайт

Да се отървете от старата колекция от порно филми или списания – това предлага фирма в Лондон, която изкупува и унищожава много професионално тези скрити, но неудобни съкровища.

Тате току-що е умрял и ето че семейството се натъква на дъното на гардероба му на неприличната му колекция, държана в тайна в продължение на десетилетия. Какво да правим? Да я предадем цялата на децата? Да изхвърлим всичко в кофата? Трябва ли да предупредим мама? Тези въпроси, които рядко се обсъждат на семейната маса, се поставят редовно. Днес една фирма предлага отговори.

Преди девет месеца 55-годишният Дейв е основал фирмата „Уи бай ени порн“ („Порно купуваме всякакво“). Името отразява предмета й на дейност. Началният принцип е невероятно прост: „Едно определено поколение мъже се приближава към края на живота си“ и „има порно почти навсякъде, на таваните, в градинските бараки и под леглата“.

„Представете си, че намирате хиляда броя. Не може просто да изхвърлите всичко в кофата, прекалено е тежко. А хората освен това се страхуват, че децата, съседите и дори боклукчиите могат да го открият. Тогава се намесвам аз“, обяснява Дейв, който предпочита да не съобщава фамилното си име.

„Бързина и дискретност“

При обикновено повикване, той се придвижва със своя миниван („който изглежда обикновен“, подчертава той) за да дойде и да вземе стоката от жилището ви. Не само списания, а и стари филми, видеокасети или плакати.

Материалът, който сметне за интересен, той предлага да купи, за да го препродаде в еротичната библиотека в Излингтън, в северен Лондон. „Има красиви неща“, казва той. „Класики като „Плейбой“, „Пентхаус“ или Мейфеър“.

Останалото той отнася безплатно, за да го направи на парченца с помощта на професионална машина. „Бързо, дискретно и ефикасно“, обявява сайтът webuyanyporn.com.

Фреди, клиент на Дейв, е сметнал услугата за перфектна. „Когато баща ми почина, сестра ми опразни къщата и попадна на колекцията. Нищо по-мръсно от традиционни списания. Но тя беше притеснена и беше на мнение, че е по-добре мама да не е в течение. Тя говори с мен за това и тъй като познавах Дейв, знаех какво да направя“, обяснява той на АФП.

„Обаждане от свещеник“

Дейв, който работи в тази област от 40 години, е много доволен от успеха на фирмата си. В началото той искал да обогати библиотеката си, модел за подражание, където може да се намерят „мръсни списания“ с Бриджит Бардо, Урсула Андрес или Ракел Уелч на корицата. Той бързо си дал сметка, че „уибайенипорн“ отговаря „на реална нужда да се отървете от семейните колекции“.

Дори един свещеник е търсил услугите му. „Той се обаждаше от южната част, не мога да кажа повече. Неговата енория давала под наем няколко къщи на стари джентълмени, и когато един от тях починал, свещеникът се оказал изведнъж притежател на купчина порно списания. Дадох му добра сума за колекцията и с нея те платиха за погребението“, разказва Дейв.

Колкото и да е доволен, той смята че успехът на предприятието му няма да бъде вечен. „Виновен е интернет“, мърмори той. „Когато бях хлапе, бях щастлив да сложа ръка на някой „Плейбой“ или „Мейфеър“. Днес стига един клик, за да гледаш най-екстремното порно на смартфона си“.

Дейв дори казва, че е бил интервюиран от „22-годишен журналист“, който „никога не беше виждал порно списание“. Признанието го оставило без думи: „Смятам, че това е жалко, интернет уби изненадата, мистиката и блясъка“.

БТА

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.