Началото на българския Биг Брадър и краят на цивилизацията…

Гледах началото на Биг Брадър, вероятно ще гледам и финала – това ми стига, за да се ориентирам. Затисна ме една тягостна смес от тъга и страх. Отне ми известно време, докато разбера защо – очевидно това не е нито първата, нито последната телевизионна гадост, трябва вече да сме свикнали, нали така? И чак сега ми светна какво ме ужаси така.

Това, което видях снощи, не е просто зло, болно и грозно, а много повече от това. То е зло, болно и грозно, лансирано като добро, здраво и красиво.

Местата на нещата са напълно разменени, думите са подменени, ориентирите са заличени.

Това, което наричаме „мутра“, сега се представя като „бизнесмен“.

Проститутката вече се нарича „модел“.

Перверзията – разкрепостеност.

Тежката психиатрична патология вече се обозначава с думи като скандален, атрактивен, лидер, секси, бунтар.

Същество, което бихме определили като пълен боклук и жалка човешка мутация, се гордее със себе си – и без замисляне, без дори минимално терзание унищожава околните, „за да се научат”.

Друго същество с неопределим пол и обезобразено лице и тяло, се оказва жена, която се смята за красавица.

„Отче наш” се смесва в еклектична смес от насилие, тантричен секс, криминални доходи и откровени симптоми на психоза.

Наскоро четох, че откриването на годни за живот планети е всъщност лоша новина. Защото това означава, че разумният живот в космоса възниква много по-често, отколкото предполагаме, но рано или късно достига някакъв предел, филтър, през който не може да премине – и се самоунищожава, въпреки интелигентността си и развитите технологии.

Мисля, че вече знам как точно ще загине и нашата цивилизация.

(Коментарът е статус от страницата на авторката във Фейсбук)

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.