Бойко Борисов обединител – как събра в едно СДС и БСП и настъпи режим на плутокрация

Бойко Борисов наистина се оказва обединяваща фигура. Успя да обедини БСП и СДС в едно. Привърженици на БСП са негови скрити симпатизанти.
Живковисткото крило е изцяло зад Бойко, който е обявявал Живков за „колос в българската история”, мечтаел е да „построи една стотна от това, което той е построил” и т. н. Бивши партийни секретари и милиционерски деятели са в основата на ГЕРБ.

И БСП като партия сега е в неофициална колаборация с Борисов. Участва в разпределение на властта, получава дребни подаръци от ГЕРБ, не е реална опозиция.

Седесарите пък са с Борисов открито – и симпатизанти, и партиите, които направиха коалиция с него. Защото той осъществява идеала им да „бие комунистите“, което те не могат.

Бивши СДС активисти се вляха в ГЕРБ, някои дори са депутати от новата уж дясна партия.

ДПС са в неофициална, но още по-здрава коалиция с ГЕРБ.

И националистите са в коалиция с него, и „Атака” не се държи като опозиция, а припява на Бойко по някакви въпроси.

И гоцевистите от АБВ са в коалиция с Борисов – те затова са създадени като партия.

И свободни или по-малко свободни интелектуалци и полуинтелектуалци подкрепят Бойко.

Въпросът е – защо всички се обединиха около един бивш бодигард от групировките?

Той е едновременно класически бай Ганьо, олицетворяващ литературния герой, и вулгарен демагог, човек с тъмно минало, съмнително настояще на премиер, който гази закона, държи всички медии чрез бизнесмен депутат от опозицията и контролира прокуратурата („Ти си го назначи“), която е сложила чадър над него и избрани…

В България настъпва режим на плутокрация. Както никога досега има подялба на властта между всички участници.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.