Хей, живот, здравей-здравей!

Румен Белчев

Ако се вярва на вестниците, единственият ни проблем е, че законът против корупцията по мезонетите на властта не мина. Всичко останало, казано честно, ни е наред! Хора и животни, както би рекъл поетът, духовно сродени, се отдаваме на тихи последни летни удоволс­твия.

„Пияна крава падна в казан за ракия“ – съобщава „ТРУД“. Цяла крава да се увре в казана е малко странно твърдение, но пък иначе сигурно останалото е вярно – добичето наръпало джибрите около селската казанджийница, изпаднало в нирвана и паднало в канала.

Но това не е сензация – сензация е, че когато чорбаджията го намерил, добичето било „в добро състояние, но с видими белези на махмурлук“. Сума ти читатели биха дали още левче, за да видят в следващия брой как крава се държи за главата проста с предните копита, а стопанинът й носи лечебна кофа бира, но колегите не са се сетили…

На пияната крава ще й речем, че разумните пиячи пият с мезе – ето, според „МОНИТОР“ „Меркел кара към Бразилия 1400 наденички“. Само така – какво е бирицата без вурстче!
Но забавленията и удоволствията са най-сладки след усилен и ползотворен труд. А у нас, каквото и говорят злонамерените езици, се строи, та пушилка се вдига! Особено по време на предизборни кампании. И се въвеждат нови ритуали!

Мина времето, когато за да се освети офис, какво ти офис – цяла фабрика, беше достатъчен само един свещеник. Днес вече дори двама не стигат!

„Дрон и двама попове за първия саниран блок“ – радостно пропагандира новите ритуали „СТАНДАРТ“. Собственикът на фирмата, санирала блока, пуснал на дошлата за събитието министър Павлова специално заснето от кръжащ около блока дрон – „Нека с това летателно средство показваме не само палатите на богаташите, но и панелните блокове на обикновените хора“ – препоръчал той.

Добро пожелание, но скучничко – друго си е машинката да прелети над имение с три-четири китни постройчици, басейн, оранжерия с биокраставици, частен път и еднолично пристанище – само че нещо напоследък няма такива атракции по телевизиите, затова очевидно ще трябва да се задоволяваме с изгледи от панелите сред които живеем.

А иначе чудесата в Плиска продължават въпреки нездравия вой на непатриотично настроените псевдоинтелектуалци – археолог разказва пред репортер на „ТРУД“ как „пред очите му 30-годишна жена дошла на две патерици. След десетина минути си тръгнала, носейки ги на гръб“. При това – даже без да пийне от свещения кладенец, защото още на входа на музея има голяма табела, че водата не е за пиене!

Чудеса стават навсякъде около нас – борбата с корупцията може и да се е поотложила, но борбата с тая напаст – бракониерството, се води с пълна сила!

Отваряме „МОНИТОР“ и с радост научаваме, че „Половин тон риба конфискуваха след 500 проверки“! Както и да го смятаме – на проверка –   средно по килограм! Има и снимка на рибарско корабче, предполага се – и то напълнило трала с цяло кило цаца!

Добрите хора – инспекторите от агенцията по рибарство, били дарили 86 конфискувани килограма на социални институции, останалите рибоци – върнали във водата. Предполага се, че там останалите неуловени от бракониерите събратя на рибите са им направили правят изкуствено дишане, за да ги върнат към живот в естествената им среда.

В нашата естествена среда, ако се вярва на „ТРУД“ всичко вече е две в едно – в Разградско полицаите открили как „Нелегална спиртоварна бълва ментета и краде ток“. Бедният собственик на казана – сега ще го одрусат не само данъчните, ами и енергото ще му надпише сметката с колкото си иска!

Пак добре, че пияна крава, мучейки „Хей, живот, здравей-здравей!“ не му се е напъхала в дестилатора!

От блога Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.