Германските интереси и българският йес-мен Борисов. Къде ще ни набута този човек?

Изявлението на Меркел, че България сама поискала да построи приемен център за мигранти на своя територия, съвсем не е маловажен случай, както вътрешнополитическите ни „тоя казал, оня казал, не го разбрали медиите”.
Какво е приказвал българският премиер Борисов на Меркел, че тя прави такова изявление?

Това е игра със съдбата на България от един неадекватен премиер, който си мисли, че може да ръси днес едно, утре друго и покорните медии няма да го закачат.
Само че приказките на Борисов пред чужди държавници може да излязат солени за цяла България.

Какво значи да построи България приемен център – за тези, които Меркел покани в Германия, пък после хлопна кепенците и каза стига? И сега потокът от имигранти, който се понесе натам, ще се разположи в периферните страни като буферна зона около Германия. Тоест – други страни ще понасят последствията от германските авантюри. На деиндустриализирана България, със съсипана икономика, й е отредена ролята на приемен буфер за имигранти.
И ако не ги приемем тези имигранти, примерно един милион от тези в Турция, ще ни обявят за безсърдечни ксенофоби.

Борисов ли е най-големият йес мен?
Какво наистина е приказвал на своята „учителка“ Меркел?
Германия си пази интересите, като използва без никакъв свян в политиката тъмни личности като Борисов, и се прави, че не забелязва, когато той гази закона.

Разширението на Европа даваше надежда да се разшири територията на правовата държава. Германската подкрепа за човек като Борисов, който в Германия щеше да е вече в затвора, показва, че няма разширение на правовата държава, а безсрамно използване на местни политици за техни цели.

В България правосъдието се управлява от Борисов („Ти си го избра“), никой не го разследва – него и неговите гаулайтери. Това, както и той самият, се приема добре от фондациите „Конрад Аденауер“ и „Ханс Зайдел“, които финансираха и конструираха партията ГЕРБ, финансират я и досега.

Ще се събуди ли някога българският избирател?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.