Истерията около снимките на “Сексът и градът: Филмът”

Актрисите от Сексът и градът – Ким Катрал, Синтия Никсън, Сара Джесика Паркър и Кристин Дейвис (от ляво на дясно). Снимка: Ройтерс

Феновете на “Сексът и градът” са се побъркали. Откакто в началото на юни стана ясно, че ще бъде снимана екранна версия на популярния сериал, печатните и онлайн медии, блоговете и сайтовете за кино по цял свят се задръстиха с публикации за предстоящия филм.

Със започването на снимките на 19 септември въодушевлението на фенове и журналисти буквално се превърна в истерия. Хиляди хора се тълпят на снимачните площадки на филма в Ню Йорк, за да видят и снимат своите любимки – Сара Джесика Паркър (Кари), Ким Катрал (Саманта), Кристин Дейвис (Шарлът) и Синтия Никсън (Миранда).

Знайни и незнайни информационни агенции непрекъснато бълват новини, клюки, снимки и догадки около снимачния процес и сюжета на филма, а в сайта за клипове Youtube редовно се появяват любителски записи от снимките, направени от фенове (виж два от тях по-долу).

Появиха се и доста публикации, в които се изказва притеснение, че заради огромния интерес към “Сексът и градът” екипът няма да успее да запази в тайна сюжета и така удоволствието от гледането на готовия филм през май 2008 г. няма да е пълно.

[swf] data=“http://www.youtube.com/v/K7EkoMz_FQk“, width=“425″, height=“350″ [/swf]
Оказва се обаче, че нещата не са точно такива, каквито изглеждат. “Появиха се много снимки и новини от снимачната площадка и хората мислят, че са наясно със сюжета, но ви уверявам, че не е така – казва актьорът Крис Нот, който играе ролята на Тузара – гаджето на главната героиня Кари. – Правите си погрешни изводи.”

По повод папарашките снимки на Сара Джесика Паркър, облечена в булчинска рокля, Нот заявява следното: “Това, че сте я видели като булка, не означава непременно, че двамата с Тузара ще се оженят. Казано с две думи, всичко е възможно. Нещата, които се пишат за филма, е добре да бъдат приемани със здравословна доза скептицизъм.”

[swf] data=“http://www.youtube.com/v/9540NRpaHdQ“, width=“425″, height=“350″ [/swf]
Запитан как актьорите и екипът на филма успяват да си вършат работата въпреки тълпите от фенове около снимачната площадка, Нот отговаря така: “Хората сякаш са полудели. Прииждат на тълпи, крещят и ни снимат, а това в някои моменти не е много приятно. Но иначе се радваме, че хората проявяват такъв интерес и са толкова ентусиазирани. Това е доста по-добър вариант от безразличието.”

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.