Яжте тикви, господа!

Румен Белчев

Малко радости ни останаха в тоя живот, при това – скъпи!
„Бачкаме цял ден за бутилка алкохол“ – съобщава кахърно „ТЕЛЕГРАФ“. И продължава – „За сравнение работещите в Австрия успяват да направят това в рамките на 1 час работа“.
Как при това положение да не се чувстваме нещастни, ощетени и прецакани! Добре че информацията е на по-вътрешна страница, иначе можеше да предизвика бежанска вълна към Виена!
От статистиката, с която се е сдобило телеграфното издание, не става ясно колко бачкат руснаците за бутилка водка, но сигурно пак не е цял ден, защото според „ТРУД“ „Сидеров предрече вълна от българи към Русия“.
В края на краищата – като ни плащат толкова, толкова и ще бачкаме!
Нагледен пример ни дават два всекидневника, които нямат нищо общо помежду си. „СТАНДАРТ“, цитирайки сайта marica.bg, ни предупреждава: „Граждани алармират за фалшив зехтин“. Пловдивчанин алармирал не само сайта, а и Комисията за защита на потребителите, откъдето компетентно лице разяснява как да различаваме фалшивия от истинския. Същият гражданин и същото компетентно лице обясняват същото пред „МОНИТОР“ в същия ден – „Фалшив зехтин заля магазините“. Разликата е само в това, че в първия текст е споменато името на пловдивчанина, а във втория се уточнява, че е живял дълги години в Италия, та затова разпознал ментето.
Не е гот да се преписва, знаете – на децата се караме, на кандидат-шофьорите заглушаваме телефоните, а по вестниците – очевидно не само може, ами и трябва.
Нещо познато ни лъхва от „УИКЕНД“ – „Тодор Живков – таен син на Фердинанд?“ Питанката е поставена за всеки случай – все пак Тато си има  роднини, които знаят къде е Съдебната палата. Има и уточняващо антрефиленце – „И Борис III може да е бащата“. Без питанка.
Напъваме се да се сетим откъде ни е позната тая история, крепяща се на големите носове на царете и генералния секретар. Ами – преди две години и половина в „168 ЧАСА“ излезе длъжък текст, също придружен със застрахователната питанка „Тодор Живков – син, а не брат на Борис III?”.
Да опитаме да сравним двете публикации – „В онези години било дълг на монарсите да осигуряват сексуално обучение на синовете си тийнейджъри“ („УИКЕНД“). „Далеч преди началото на ХХ век е било дълг на аристократа, на владетеля да спи и със слугините, за да може подраст­ващите му синове своевременно да преминат „обучение“ в стаичките им.“ („168 ЧАСА“).
Дето се вика – открийте седемте разлики.
Междувременно „ПОЛИТИКА“ открива една-две разлики между италианската и българска практики – докато в Италия „Бандитският имот може да се ползва като детски летен лагер“ – в смисъл, конфискуваните имения на мафиотите се сдобиват с голяма табела „Отнето от мафията“ и вътре се настаняват дечурлига за лятото, у нас „Губернатор се вози в мерцедес на сутеньор“. Отнетата кола на сутеньора с милия прякор Дебелия била връчена за ползване на областния управител на Благоевград. Надяваме се – след щателна дезинфекция!
Правосъдието у нас пипа здраво, каквото и да говорим! Ако си спомняте, преди шест години съвестнен гражданин, набеден по-късно за октопод, донесе в Министерския съвет секретен доклад, изгубен от експремиера Станишев. Шест години след това, както пише в „ТРУД“, „Съдът прекрати делото за изгубените 7 секретни доклада и го върна на прокуратурата“. Защо? Елементарно – защото делото е така засекретено, че обвиняемият няма право да си прочете обвинителния акт. Прокуратурата от своя страна настоява, че всичко е толкова тайно, че няма начин да бъде разсекретено, съдът – че не иска да съди човек, който не знае в какво го обвиняват.
Как да не се пропие човек от радост! Нищо, че цял ден трябва да бачка за това удоволствие! Ако ви е скъпо – яжте тикви, господа – според „МОНИТОР“ „Миризмата на тиква била като виагра“.
Сега е сезонът на тиквите – да се възползваме!

От блога Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.