Случката с Волен – като по сценарий. Защо толкова шум за него, тишина за Борисов?

Цялата случка с Волен е добре режисирана от самото начало. Всички се изредиха да снимат там посред нощ.
Циркът продължава съзнателно достатъчно дълго, за да бъде заснет добре.

Реакциите са истерични – Волен биел, блъскал.
Но нищо такова не се видя. Ощипал бил продавачка, блъснал някого.
И затова ще му снемат имунитета?
За това главният прокурор ще обяснява пред камерите какви мерки ще предприеме?
За това ще реват 3 дни по телевизиите?

Премиерът Борисов преди време беше записан от службите да нарежда да се спре проверка за акцизна измама от страна на човек, който дължи 1,5 млн. на банката на другарката му Цветелина. Да, ако някой не се сеща, това е записът за Мишо Бирата, който удобно почина, а медиите удобно забравиха.
Прокуратурата разследва кой е изнесъл записа от МВР, иначе нямало престъпление.

Предишният сегашен премиер Борисов беше записан да обсъжда с градския прокурор на София как да го назначат за апелативен, а той да му казва за главния прокурор – „Ти си го избра“. И бившият настоящ премиер да казва за двамата зам.-градски прокурори „Роман може ли да си го ебе Джамбазов или не може?“.
В резултат прокуратурата разследва кой е направил записа, но не и съдържащите се в него данни за престъпления.

Могат да се изредят още много подобни гафове и простотии.

Може да се припомни как премиерът слънце каза на журналистките, че крякат като пуйки. И получи радостно кикотене в отговор. А три дни по-късно в парламента им се скара да не ходят след него като патици…

В нито един подобен случай не е имало такива истерични реакции като при изпълненията на Волен.

Волен ли е сбъркан или медиите?

Той е като черната овца, „разрешен“ за телевизиите „да го бият“. Както в един момент КТБ беше „разрешена“ за телевизиите „да я бият“ (а иначе те не смеят да споменат име на банка по никакъв повод).

И кои са канарчетата?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.