Телепатията не е менте – Розенкройцер се завръща

Тимен Тимев – Материус Розенкройцер. Снимка: e-vestnik

Телепатията не е менте – в отговор на английския учен Ян Шнуп, който изнесе лекция с подобна теза в София, описана в e-vestnik (виж тук), доказателства за телепатията представи в интервю ученият Тимен Тимев, известен в началото на 90-те години у нас като автор на няколко книги, подписани с псевдонима Материус Розенкройцер.
Д-р Тимен Тимев е психиатър и философ, също и цигулар, поет и драматург. От 10 години живее в САЩ. Преподавал е в различни европейски университети и в САЩ история на философията, психоанализа, философия на музиката, творческо писане. В момента работи в Институт по интегрална естетика в Сан Франциско, Калифорния.
В интервюто си пред e-vestnik (виж тук), той обяснява как телепатията се доказва от квантовата физика.

Здраве, Наука & Tex
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.