Чейнджбюро измами френски журналисти. А като лъже българи?

Нагли чейнчаджии срещу хотел „Шератън”, баш под министерство на здравето, с измамно изписани курсове на валутите обменили 120 евро на двама френски журналисти по курс 1,57 лв., а на всичкото отгоре им взели и 21 евро комисиона.

Последвала разправия, намесили се и полски журналисти – всичките тук заради посещението на Саркози – дошла полиция и парите били върнати.

Българи ги лъжат всеки ден там и из цяла България, а никой не им връща парите, не ги защитава и полицията.

Що така? Полицията се е видяла принудена – чужденци, журналисти, вдигат шум, дошли със Саркози, може нещо да стане. А българин – айде, бе, да е гледал, тия си лъжат, всеки знае… Такава е логиката. Такава ни е полицията.

И с измамни таксита е пълна София – тарифа по 4-5 лв. на километър. Никой не ги закача – да си гледал, тарифата е обявена.

Дори продавачите на плод и зеленчук по „Графа” и на пазара изписват по особен начин цените, така че да се заблуди купувачът. Примерно – нулата е с малко ченгелче отдолу и всъщност е девятка. Или цената не е на кило, а на половин кило, написано с дребни букви.

В България мошениците и мошеничеството извират навсякъде. Но кой знае защо институциите са напълно инертни. Не реагират. Така било. Не е тяхна работа. А на кого е, мамка му? Ако някой вбесен утре пребие някой чейнчаджия или потроши някое такси, веднага ще го арестуват, нали?

Ей така вървят българските работи. Като че ли държавата е организирана, за да защитава мошениците.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.