Майсторът и Фандъкова (Пътят без изход)

Ремонтират, за да ремонтират – най-точното описание за дейността на ГЕРБ в кметството на София

Йорданка Фандъкова с прически в различни периоди. Най-вдясно е в началото на политическата си кариера. Снимки: от пиарите на общината и ГЕРБ, фотосесии в лайфстайл списания

Зададат ли се избори от мрака изскачат всякакви черни магьосници, които започват да правят всякакви фокуси, а не дай си Боже да бъдат избрани — оказвасе, че са самият Сатана.
Тази великолепна българска традиция е спазена и днес. Фокусниците проявяват някаква чудовищна изобретателност и все намират как да измамят нещастния народ.

Най-наглите са досегашните кметове, които са крали като за световно първенство по грабене. Но тъй като тази „приятна“ черта от техния характер е хармонично съчетана с безочие, те се явяват за пореден мандат.
В предаването референдум кандидатът за кмет на София Кадиев запита кметицата на София – Маргарита – къде са отишли 3 млн. лв., дадени за проектиране на многоетажни паркинги още през 2012 г. Сега ще ви обясня — отвърна Маргарита, но забрави да ни обясни, защото знаеше за безпримерната радост на всички столичани по повод несъществуващите паркинги в София.

Във всички тези магии обаче има нещо съвсем реално и това са милионите левове, подарени на различни Котараци. Парите са отнети от гламавите граждани, които и без друго няма какво да ги правят и защо с тях да не се прояви малко хуманност?
Нищо лошо няма в това да построят приюти за нещастните бездомни котета. Нищо, че понякога това не са никакви котета, а нагли котараци, нито пък с тези огромни палати, в които живеят, да могат да се бъдат наричани бездомни. Само могат да бъдат наречени нещастни, защото притежаването на стотици милиони левове не може да носи нищо друго освен нещастие. Бегемот е направо малкото котенце в сравнение с Котараците.

Седмото доказателство

На 1-ви септември т.г. кметицата Маргарита Николаевна приключи ремонта на най-красивия столичен булевард „Витоша“. Месец и половина след като „откри“ обновената артерия се наложи ремонт, защото тротоара около НДК хлътна, плочките се разместиха, въобще положението изглежда като неремонтирано, което пък е добър повод да се дадат едни нови пари на Котараците.

Ремонт след ремонта на бул. „Витоша“. След това ще има ремонт след ремонта на ремонта. Снимка: Веселин Порязов

Всеки столичанин, тръгнал по тези иновативни съоръжения като тротоарите, изобретени от милиционери с гербери на ревера, вижда умело разчертани алеи за пешеходци, които минават през ракети – правоъгълни рекламни пана, поставени в края на тротоарите, откъм улицата.

В щаба на Фандъкова дирят метод за преминаване на пешеходци през тези рекламни съоръжения, но това чутовно откритие навярно ще бъде направено през новия мандат на госпожата, засега пешеходците да се оправят както намерят за добре.

„Ремонтирате, за да ремонтирате“ е най-точното описание за дейността на Маргарита в кметството. То пак беше произнесено от непослушния Кадиев, който си позволи нечувано нахалство, а именно да запита Маргарита като е толкова добър управител на общинските дела, като как всички нейни дружества са на финансова загуба?
Фандъкова не пожела да падне на толкова ниско ниво и не удостои и с поглед наглеца, задал толкова безумен въпрос.

Брей, че нахалници, само знаят тъпи въпроси да задават, а не се сещат да питат за хубавите неща, които се правят в София?! По същото това трасе минават едни модерни трамваи, ама за тях не питат. Абе, казано честно, не е много умно да се говори за трамваи, защото например Берлиоз беше обезглавен от едно такова релсово чудовище. Всъщност нещо подобно се случва и тук, ако приемем Берлиоз за столичния данъкоплатец, а за ватман – г-жа Фандъкова.

Номерата на Тайсей Корпорейшън

Помните ли япончетата с жълти каски, които строяха метростанцията при СУ „Св. Климент Охридски“? На тях жестокият, но справедлив вожд на ГЕРБ, разпореди да си мият камионите, защото замърсяват улиците. Нещастните Тайсейци се опитаха да се оправдаят, че са законопослушни, но могъщият вожд не им призна усилията и те бяха принудени да се постараят повече. А знаете ли как стоят нещата, когато ремонтите се извършват от приятелите на Борисов и Пеефски, под майчинската грижа на г-жа Фандъкова?

Най-големите майстори по ремонти в галактиката ремонтират чисто и внимателно, така че после да се наложи нов ремонт на плочките. Снимка: Веселин Порязов

(Вижте снимките) Смелите минувачи, дръзнали да прекосят парка на НДК през централната алея между ул. „Проф. Фритьоф Нансен“ и бул. „Витоша“, откъм професора затъват в калта като концесионерски булдозер в язовир, но това е само защото камионите и работниците не са някакви Тайсейци, а доверени хора на Маргарита, Пееф и Воланд. Техният вид е далеч от този на спретнатите япончета с жълти каски — те са стегнати като български милиционер, снажни като български медиен император и умело боравят с оръдията на труда, както само български пожарникар може да борави с писалка.
Така им се пада на япончетата — трябва да си мият камионите, за да не замърсяват родната природа, докато дружината на Бегемот има свещеното право да превърне националния дворец на културата в кочина, каквато е всъщност държавата, управлявана от Воланд и града, управляван от Маргарита.

Войната по пътищата и приносът на Фандъкова в нея

Много услужливи медии водят една война, неумело кръстена „война по пътищата“. Столичната кметица има сериозен принос в тази смела борба.
Например, вече втори месец след приключването на ремонта на бул. „Витоша“, шофьорите, пътуващи натам по ул. „Шандор Петьофи“, срещат следните знаци: „Участък от пътя в ремонт“ и „Път без изход“. Малко по-късно установяват, че тези знаци стоят там от прекалената загриженост на общинските власти, и от невероятните управленски умения на Фандъкова.

В околните улички около бул. „Витоша“ седят знаци за затворена улица и ремонт, два месеца след като ремонтът е приключил. Снимка: Веселин Порязов

Маргарита Николаевна се гордее с ремонтите на тротоарите по съседните на бул. „Витоша“ улички. Тъй като Фандъкова е твърде акуратна и не харчи народна пара просто „ей така“, тя чинно е провела обществена поръчка, естествено, спечелена от приятелите на Бегемот. Но цените на техните услуги са тройни не защото са приятели на кметицата, а защото майсторите, поставящи най-висококачествените плочки в Галактиката са най-висококвалифицираните специалисти, който не можеш да откриеш дори и в съседни галактики.
Та те, докато са вършили тази интелектуална дейност, по силите само на малцина, са изхвърлили някакви напълно излишни пътни знаци. Така например, българският шофьор, спускащ се по една от малките улички около великия бул. „Витоша“, достига до T-образно кръстовище на еднопосочна улица, но на него е премахнат знака „Движение само надясно след знака“ и шофьорът спокойно може да тръгне срещу еднопосочното движение. И са създали подобни неразбории в съседните улици.

Посетители без късмет

Не е лъжа, че има много опасни шофьори на пътя, но трижди по-голяма истина е: управниците ни са тъпи и корумпирани, а се опитват да припишат смъртта на пътя на шофьорите, докато самите те са се ояли, мозъците им (доколкото ги имат) са затлъстели и не могат да създадат елементарна организация на движението. Заети с тъпчене на джобовете си и поради вродено малоумие не виждат, че оставените от техните трапезни приятели и съдружници в офшорки пътни знаци не отговарят на пътната обстановка. А какво да направи българският шофьор, който има няколкостотин хиляди километра по „образцовите“ пътища — без паракинги, с „умела” организация на движението?
Те отдавна са свикнали, че след знака „Участък от пътя в ремонт“ далеч не е задължително да има ремонт или пък, че след знака „Път без изход“ следва гордият бул. „Витоша“. Може би все пак онези майстори-плочкаджии наистина са необикновени и всъщност те съвсем нарочно не са премахнали знаците за ремонт, а са премахнали други, защото това е тяхната метафора: красивият булевард всъщност е пътят без изход на българите.
Този булевард-модел е приватизиран от котараци, милиционери, пожарникари и учительница и той се явява техният изход, не нашият. Може би затова тези гениални семиотици са поставили например табелата с името на ул. „Шандор Петьофи“ на около 6 м навътре от образцовата „Витоша“.

Бляскавият бал у Воланд

Организираните от ГЕРБ избори ще са честни, както винаги. Няма да има никаква нужда от складирани бюлетини в Костинброд или някъде другаде. Нещата така добре са планирани и предизвестени, че няма никакъв смисъл от гласуване. Единствено си заслужава референдумът. Колкото и да вият платените драскачи, предвещаващи силно изкривяване на електронния вот, те ще изгубят, защото повечето нормални хора с мозъка на костите си усещат, че по-големи манипулации и мръсотии от избори по конвенционалния начин е невъзможно да бъдат организирани. Ще видим очуканата физиономия на Воланд като триумфатор след изборите, ще чуем за справедливата победа на ГЕРБ и тяхната усилена дейност в полза на хората. Истинският триумфатор, както винаги ще бъде фалшът. Балът, естествено, ще има своята кралица Марго. Предричат й победа още на първи тур — едно истинско нещастие за софиянци.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.