Грубиянското нарушение на Борисов в деня на изборите

"24 часа" цитира думите на Боросов, слага дори в заглавие, с което и вестникът извършва нарушение.

"24 часа" цитира думите на Боросов, слага дори в заглавие, с което и вестникът извършва нарушение."Офнюз".Канал Три - телевизията на Пеевски - дори са засекли по секунди за колко време е гласувал Борисов, да го съолщят като новина.

След като гласува в секцията си в Банкя, премиерът Борисов обяви пред медиите отвън, че е гласувал за Фандъкова и за видимите резултати на ГЕРБ. Това е нарушение на избирателния закон, при това от премиера и лидера на управляващата партия, който не може да не е запознат с него.

Няколко телевизии излъчиха думите на премиера, с което също извършиха нарушение. 7 сайта на вестници и онлайн медии цитираха думите на Борисов и дори някои като „24 часа“ ги сложиха в заглавие, с което също извършиха нарушение (на снимките са показани само 4 от тях). Но някои медии, като в. „Стандарт“ преразказаха какво е казал Борисов, без да споменават името на Фандъкова и деликатно намекват за нарушение, подчертавайки, че Борисов е назовал за кого е гласувал.
Така или иначе ЦИК се самосезира от думите на Борисов и се очаква той да бъде глобен.
Нарушението на Борисов е твърде грубиянско и демонстративно, но неговите симпатизанти го оправдават напълно и не намират да е сгрешил нещо, също както при други случаи, когато Борисов е улавян в закононарушение.

По приницип, и покрай въодушевлението около електронното гласуване, се вижда, че тайната на вота не се цени особено от обществото днес.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.