Империята на Пеeвски нападна e-vestnik. Вижте ги кои са и о кого се отъркват

Недялко Недялков, собственик на сайта „Пик“. Снимка: от тв екрана

Седмица, след като в e-vestnik написахме, че сайтовете „Само в „Блиц” и „Първо в ПИК” се опитват да прикрият престъпления (виж тук), „империята” на Пеевски отвърна на удара.

Пуснаха измислен компромат – „Преподавател спи със студентки от Софийския срещу шестици”. Става дума за редактора на e-vestnik Иван Бакалов. Компроматът беше уж препечатан от някакъв сайт crimes.bg (виж тук), впечатляващ само с рекламите си на Lafka. (Да не се бърка с crime.bg. Сайтове много, ментета много).

Рекламата на Lafka в сайта crimes.bg не е от Гугъл. Специално е монтирана там, да се знае с кого е свързан сайтът. И да текат пари натам.

Въпросният компромат беше публикуван освен в „Блиц”, ПИК и „първоизточника“, в още четири малко известни сайта (виж снимките), очевидно контролирани от едно място: dnesplus.bg, svobodnoslovo.eu, hotarena.net, sosnovini.bg.

Главният редактор на ПИК Ивайло Крачунов с Делян Пеевски.

А на другия ден и във вестниците „Телеграф” и „Монитор”.
Най-творчески е развил компромата сайтът ПИК, който си спечели наименованието „Пеевски Иска да Каже”. В него благодатният сюжет за „преподавател и студентки” е украсен с цветисти прилагателни.
Бакалов прибирал „тлъсти пачки” като преподавател в Софийския университет (който е преподавал някога в Софийския знае какви „тлъсти пачки” се прибират там).

Сайтът "Блиц".

Сайтът "Блиц".Сайтът "Свободно слово".Сайтът ПИК.Сайтът "Хот Арена"Сайтът "Днес+"."Първоизточникът" - сайтът crimes.bg

Пишел шестици срещу секс със студентки, канил ги в тайнствен офис на допълнителeн курс по фотография.
Гръмкото заглавие е украсено и с извадени от Фейсбук снимки на Бакалов от парти на в. „24 часа”, с две негови колежки, които би трябвало да минат за студентки. В другите сайтове пък е украсено със снимки на незнайни прелъстени девици (поне са търсени така да изглеждат).

В съчинението се споменава някакъв тайнствен офис, който всъщност не е на Бакалов, а на фирма за предпечат (и е добре известен на госпожата от „Блиц” – колко им е бедно въображението). Няма нито едно име, незнайна студентка се оплакала, но тя не се поддала на поканата на Бакалов, който избрал най-хубавите 6, а друга нейна колежка й признала, че е правила секс с преподавателя и така изкарала шестица.

От съчинението единственото вярно е, че Бакалов е преподавател на хонорар във Факултета по журналистика в Софийския университет. И това е от 1986 година, когато след завършването си там е спечелил конкурс за асистент по фотожурналистика. За толкова години нито веднъж не е имал часове извън учебната програма, никакви допълнителни курсове, официални или неофициални извън факултета. И нито веднъж не е имало оплаквания за някакви проблеми в отношенията му със студентите.

Публикацията плаче за едно съдебно дело, в което авторите му ще имат прекрасната възможност да докажат пред съда своите твърдения. Но кои са авторите? Няма автори, няма автор. Това са група от сайтове, очевидно сработени като скачени съдове и преливащи кафява течност от един в друг.

Редакционният директор на „Блиц“ Звездомира Танева Мастагаркова.

Все пак, чисто юридически, сайтът ПИК е собственост на Недялко Недялков, главен редактор е Ивайло Крачунов. Сайтът „Блиц” от неотдавна също се контролира от Недялко Недялков, затова те всеки ден се цитира един друг (освен че преписват от където им падне). Редакционен директор на „Блиц” от неотдавна е Звездомира Танева Мастагаркова, допреди това редакторка в ПИК. Издателите, редакторите, директорите са отговорни за съчиненията, които публикуват. Малко са свикнали да минават метър, но полека-лека ще опознаят обществото и правото.

Понеже много хора се чудят кой седи зад ПИК и „Блиц” и кой прави тези сайтове, които гръмко се саморекламират като агенции, ето ги, нека читателят ги види на снимки. Как изглеждат, о кого се отъркват, накъде се навеждат.

В същия ден, в който ПИК и групата сайтове около него пусна компромата срещу редактора на e-vestnik, изходи и още два – Миролюба Бенатова била компаньонка на Митьо Очите, а Слави Трифонов купил Би Ти Ви и плащал заплата на директора й Павел Станчев. Сайтът ПИК е много нападателен към хората, с които Бойко Борисов е в лоши отношения. Човек ще помисли, че му чете мислите.

И ето какво е написал Бойко Борисов в поздравителен адрес по повод 2-годишнината на сайта ПИК: „Пожелавам на целия екип на ПИК и занапред да работи все така активно… Вярвам, че имате доверието на вашите многобройни читатели и съм сигурен, че и в бъдеще ще бъдете сред предпочитаните медии”.
Г-н премиерът може да бъде спокоен, те последователно са от предпочитаните от него медии. И от г-н Пеевски, разбира се.

И така естествено се стига до модела „Кой”. Моделът „Кой” е евфемизъм, който прикрива като смокиново листо модела „Борисов-Пеевски”. Това е истинското му име. Привържениците на Реформаторския блок някак свенливо го наричат с името „Кой”, защото се получава неудобно някак, че те хем са против него, хем са в коалиция в него. Или по-скоро са в ролята на смокиновото листо, което мафията си е надянала отпред.

За другите сайтове от групата и „професионалистите“ от в. „Телеграф“ и „Монитор“ – по-нататък, нека има продължение.

В същия ден, в който пусна кумпромат срещу редактора на e-vestnik, сайтът ПИК пусна още два – за Миролюба Бенатова и за Слави Трифонов и Павел Станчев.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.