Бюджетът като Ленин

Казват, че министър Вълчев бил остроумен и знаел много вицове. Следващия път, когато седне на седянка с учителите (а те си мислят, че са на преговори), е добре да им разкаже онзи стар виц, в който Рабинович се обажда в Кремъл и иска да говори с Ленин. „Ти си луд, отговарят му. Ленин умря преди петдесет години.“ „Е, да, казва Рабинович. Като е за стария евреин, е умрял, ама като е за вас, комунистите, е от живите по-жив.“
Бюджетът на социалистите е като Ленин. Жив е, когато става дума за хилядарки за участие в бордове, за нови назначения в министерства и агенции по схемата 8-5-3, жив е за безумните командни центрове на Етем, жив е за лимузини и какво ли не.
Колкото повече стотици милиони от ДДС му точат, колкото повече милиарди несъбираеми вземания му се трупат – толкова по-жив става.
Но за учителите, образованието, науката – е умрял, та чак се е подул. Пипнат ли го, щял да гръмне.
Новите обитатели на сталинските сгради край „Дондуков“ май са забравили коя година е навън.

Ще успеят ли учителите да ги накарат да разберат, че те, не щеш ли, също са още живи?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.