Островче на стабилността

Румен Белчев

Според всички коментари във вестниците веднага след местните избори България се превърна в островче на стабилността.

Слава Богу – а представете си, че се беше разкламбичкала!

Да, ама не – „Батальонът ги отнесе” – възторжено тръби „СТАНДАРТ“. С уточнението, че още на първия тур „ГЕРБ печели от раз половин България”.

На печелившите – честито! Хората с месеци дращят със стотинки по билетите, пък печелят само по сто хиляди, а те – отведнъж – цяла половин България! Сега остава да дотърчи ослепителна блондинка и да попита – „Какво ще правите с толкова много България?”, за да получи стандартния отговор, че ще се почерпим.

Пренебрегналите изборите и предпочели да отидат за гъби са сурово наказани – с набраните в изборния ден гъби „Тъща почерпи зет си с мухоморки”.

Да беше отишъл да гласува – най-много да се натресе на някого, който като „Волен къса бюлетини”. „Преди да влезе в тъмната стаичка обаче, Сидеров най-демонстративно грабна няколко бюлетини, предвидени за рефередума, и пред смаяните погледи на членовете на избирателната комисия ги скъса. После отправи обидни думи към президента Росен Плевнелиев”.

Всекидневниците спестяват на читателите обидните думи на имунизирания наш представител, но интернет знае всичко – „NEWS.BG” добросъвестно предава репликата – „Росен Плевнелиев да си ги навре отзад”…

За свое нещастие варненски симпатизант опитал да подражава на любимеца си – „Като разбрал, че му дават книжа за допитването, варненецът грубо протестирал. Заявил, че не желае да участва в този вот и наругал организацията на изборите, държавата и нейната администрация. Накрая унищожил предоставената му бюлетина” – четем в „ТРУД”. Бедният човек изобщо не се е сетил, че е неимунизиран, така че удоволствието ще му струва 500 лева – толкова светкавично го одрусал районният съд „по Указа за борба с дребното хулиганство”.

Новоизбраните веднага пристъпиха към решителни мерки – според „ТРУД” „Новоизбран кмет преби крадец”. Само така – още от първия ден – борба с битовата престъпност! Още повече, че крадецът се натресъл в дома на самия кмет! Нещо, което дава на вестника основание да твърди, че „Кметството във врачанското село Михайлово ще има сигурен стопанин”. За кметството сме сигурни – за околните къщи – не се споменава нищо.

Опитвайки да забавлява читателите, „ПОЛИТИКА” ни среща с по-екзотични кандидатури – „Бюст № 1 на фолка и Мистър Гей напират за общинари”.

По-забавно от красавицата със завидна гръдна обиколка обаче е твърдението на вестника, че „Синът на писателя Николай Хайтов – архитект Здравец Хайтов, кандидатства за столичния общински съвет… Той е автор на скандалния паметник на Самуил със светещите нощем очи…”
Има нещо вярно, но не съвсем – автор на паметника е другият син на писателя – скулпторът Александър Хайтов, но кой ти обръща внимание – важно е очите да светят и читателят да се радва!

Дребната грешка не помрачава блестящата изборна победа – „Такава победа за 25 години никой не е постигал” – гордо заявява за „СТАНДАРТ” г-н Цветан Цветанов, а премиерът Борисов отговорно декларира, че „Коалицията е стабилна”.

Сред общия възторг и бурни, дълго нестихващи аплодисменти, лидерът на ВМРО г-н Каракачанов все пак недоволства пред „СТАНДАРТ”: „Парите пак решиха всичко”. „На тези избори няма победители, има победени. Победеният е българският народ, за пореден път той ще търпи хората, които спечелиха благодарение на купения вот. България се превърна в страна на абсурдите, в която циганският вот решава всичко”…

Решава – не решава, вече няма значение – важното е, че батальонът се строява, че коалицията е стабилна, страната – също, направо – остров на стабилността сред кламбичкащата се в криза Европа.

От нас бягат не само кризите, но и бежанците – те очевидно предпочитат по-нестабилните Германия и Швеция…

От блога Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.