„Аллах е велик” и със смартфон (За мирните мюсюлмани в Париж)

Полиция обсажда парижката зала “Батаклан”, в която бяха задържани заложници в нощта на 13 ноември. Снимка: от тв репортаж

Обикалях из Париж, и във влака, на седалката в купето виждам издраскано с химикалка „Да живее Осама бен Ладен“, отдолу подпис: „Бонго от Сенегал“. Осама още не го бяха убили.

Този незнаен Бонго не е терорист, а мирен мюсюлманин. Може би като много други мирни мюсюлмани е подскачал от радост по улиците, когато самолетите удариха кулите в Ню Йорк.

Той е един от многото бонговци, които се обличат с дрехи от GAP, работят за 7-8 евро на час, вместо за 1 евро на ден в Африка. Към тях се отнасят като към всеки друг гражданин на републиката, защитават правата им,

ползват всички блага

на един космополитен град и стара европейска демокрация. Много бонговци и французи от арабски произход се държат предизвикателно.

Започнах да се заглеждам и забелязах и другаде тук-там подобни надписи. И да не знаеш френски, се разбира.

От Париж заминах за Ню Йорк, преди полета на летище „Шарл Де Гол” влизам в тоалетната и виждам на стената написано с флумастер на френски „Да живеят всички араби и мюсюлмани по света”. Отдолу – нещо с арабски букви. Направо да ти секне пикнята, точно преди полета.

При следващото ми посещение в Париж вече се заглеждах да търся подобни надписи, сякаш да проверявам какви са настроенията на мирните мюсюлмани.

Сега чета колежката ми Калина Вагенщайн описва във Фейсбук какво й се случило в Париж дни преди поредния атентат.
На спирка на автобус, до нея се приближава арабин и й говори нещо агресивно, тя се обръща на другата страна. Той полудява и започва да й крещи, че сме бездушни гадове, които до един заслужаваме да умрем, всичко ще ни се върне, че ще бъдем вдигнати във въздуха…

Вика и „Аллах Акбар“…

Наоколо е пълно е с хора, никой не реагира, да я защити, да го спре или успокои. „Това не е демокрация, това е изпуснато положение”, пише Калина.

Не знам. Но ако се съди по хилядния брой евреи, които всяка година се изселват от Франция, нещо не е наред. Араби и мюсюлмани в Европа открито говорят как щели да ни завземат. Наивни приказки, но издават мисленето им и неизбежните последствия от него.

Джон Джихадиста, британски компютърен спец, който се специализира в рязане на глави пред камера, бил убит с дрон от американците преди три дни.
Ден по-късно неговите сподвижници джихадисти убиха 130 души (засега) в Париж. Къде ще бъде следващият атентат? Нали никой не си мисли, че този ще е последният?

Сега вървят теории, че тези терористични актове са провокация, която иска да ни накара да се страхуваме, да променим толерантна Европа. Чак пък толкова дълбока конспирация. Това са просто ислямисти. Те не мислят толкова напред и не го правят за пари. Те просто мразят неверниците, водят джихад.

Много хора намират причини за тероризма в политиката на Великите сили, в наследството на колониализма, в международния капитал, който си играе с петрол и природни ресурси.
Но в основата е ислямът и ислямизмът. Докато главите на тия хора са размътени с шариат, забрани, докато ги възпитават в омраза към неверниците, в подчинение на аятоласи и имами, и тинтири-минтири, ще има атентати.

Въпрос на време е да се появят тук и там анти-джихадисти като норвежеца Брейвик и да изтрепят който им падне. Със сигурност някой ще изтрещи.
Изглежда като един медал с две страни, ама не е. Не е реципрочно.
Както не са равни ислямът и християнството.

Непрекъснато ни заливат с наивни декларации, че тези терористи нямали нищо общо с исляма. А те убиват с викове „Аллах е велик“. Може би имат нещо общо, все пак? Как да повярваш, че ислямът е „мирна” религия?

Или трябва да си затваряме очите

и да вярваме, че нямат нищо общо с исляма, да не накърним утопичната идея за „новия човек”, мултикултурен европеец, който ще населява една европейска утопия – подобно на Томас Мор или Платон. Всъщност това социално инженерство прилича и на комунизма, който току-що се срути в Източна Европа.

През септември германската канцерка Меркел призова бежанците да идват в Германия. Само за месец влязоха стотина хиляди без никакви проверки, без да ги регистрират и вземат биометрични данни, както на всеки европеец. Просто пристигнаха с влака и ги настаниха по разни училища, за да открият домакините им, че след два-три дни много от тях са заминали нанякъде – при близки или познати, Швеция, Холандия, Франция, или Бог знае. И ние сега си говорим за европейска сигурност…

Християните в Европа са отворени да приемат и друговерци. Но ислямът нещо е враждебен към другите религии. И е още в средновековието. Самата дума ислям означава „подчинение”.
Дали ще чакаме няколко века да им мине средновековието?
Уж това да става става по-бързо в 21 век, но изглежда няма да е и този век.

Новите технологии и техника не модернизират и ислямистите. Само ги улесняват.
„Аллах е велик” и със смартфон.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.