Топ 25 на българските онлайн информационни издания към 15 ноември 2015 г.

alexa.com е глобялен брояч в интернет, собственост на компанията „Амазон“.

Топ 25 на българските онлайн информационни издания към 15 ноември 2015 г., според глобалния брояч alexa.com.
„Алекса“ е собственост на компанията за интернет търговия „Амазон“ и следи трафика към всички сайтове по света, независимо дали са се регистрирали в него или не. Броячът не дава конкретни данни за брой посещения, а регистрира трафика ден за ден и го сравнява с всички останали сайтове по света. Прави рейтинг за посещаемост на сайтовете в глобалната мрежа, като дава и отделна класация за България (виж тук).

Извадените тук Топ 25 на онлайн информационните медии, се подреждат в Топ 150 общо на всички сайтове в българското интернет пространство. В общата класация на сайтовете в България начело са търсачката Гугъл, социални мрежи като Фейсбук, пощата Абв.бг и др. Сайтове торент-тракери за теглене на филми, сайтове за продажби, на банки и др. водят по посещения пред повечето информационини сайтове.

Някои медии у нас се позовават за посещаемост на българския брояч Tyxo.bg, но той дава данни само за онези сайтове които сa регистрирани в него. Други се позовават на данни на агенция „Гемиус“, която работи също с клиенти, които й плащат, и не следи трафика като Алекса“, а прави рейтинги, подобни на социологически сондажи.

1. Dir.bg

2. Sportal.bg

3. Offnews.bg

4. Dnevnik.bg

5. Blitz.bg

6. Vesti.bg

7. Dariknews.bg

8. Dnes.bg

9. Ibox.bg (Забележка: това е система от 8 сайта, която включва сборно посещенията във всичките – News.bg/ Money.bg/ Topsport.bg/ Vsi4ko.bg/ Gladen.bg/ Lifestyle.bg/ Ibox.bg/ Mobile.news.bg. Поотделно всички тези изпадат извън топ 50 на информационните сайтове в България)

10. Webcafe.bg

11. Novatv.bg

12. Pik.bg

13. Gong.bg

14. 24chasa.bg

15. Capital.bg

16. Fakti.bg

17. Hotnews.bg

18. Novini.bg

19. Zajenata.bg

20. Btv.bg

21. Focus-news.net

22. Investor.bg

23. Btvnovinite.bg

24. Chronicle.bg

25. Bnt.bg

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.