Трагикомедия или фарс?… Кой крепи националната сигурност? Боже, пази България

А какво да мислим у нас, след атентатите в Париж?

Пред телевизиите се яви да говори главният секретар на МВР и остави едно тревожно чувство с обясненията си. Някакъв леко заекващ човечец, който предизвиква състрадание като към аутист, и никак, ама никак не вдъхва спокойствие за националната сигурност.

Вътрешната министърка Бъчварова обяви, че нямало „заявки“ за терористични актове в България. Компетентното й отношение и разбиране за нещата задълбочи съмненията.

Малко след това Бъчварова се срещна да обсъди сигурността с кметицата Йорданка Фандъкова… Това вече прозвуча като виц.

В сегашната несигурна ситуация военният министър изпъква още повече със своята неадекватност, умилително изражение и нелепи приказки.

Зрителят беше зашеметен също така да види, че президентът и върховен главнокомандващ подсмърча и циври пред камерите на телевизията от вълнение за парижани. А на следващия ден в интервю за западен вестник казва, че главната заплаха за сигурността е Путин… Да плаче не го видяхме след смъртта на сина му, вярно, че е лична драма и не е за пред камери. Но защо беше този епизод сега, защо беше този театър пред камерите и пиарите му не спряха тези кадри?

Сега разбрахте ли, уважаеми сънародници, в какво положение е България, след като си избирате за лидер банкянски мачо комплексар, който се заобикаля с послушни жени и с такива комедианти, за да не засегнат те с нещо мъжкото му его и мафиотските далавери зад паравана?

Положението у нас е като черна комедия, някакъв фарс.

Боже, пази България. Тя си избра сама тези гротескни управници, напълно безпомощни в драматичен за света момент, когато се говори за неофициално обявена Трета световна война.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.