Вятърът е силен, цъкат бомби, а България е крехка като листо

Ураганният вятър в неделя счупи ветромерите по метеорологичните станции в страната. А на повечето места те не могат да мерят повече от 144 км в част.

Както се шегува един зевзек във Фейсбук – това е все едно да ми се счупи водомера, защото съм пуснал по-силно водата.

Но не е смешно, защото тези уреди по върховете дават данни за въздухоплаването и от това зависи безопасността на полетите на самолетите. България има ангажименти към международни служби с тези данни.

Това е още един показател за разпад на държавата. Щом тя няма елементарни уреди, които не струват нищо за един държавен бюджет (подобни джобни ветромери струват по 10-20 евро)… Някой някъде не си върши работата, не е въпрос в парите. Очевидно сме много зле.

Другите новини, които валят от страната са сигнали за бомби тук и там. Актуално е. Засега фалшиви. Заради сигнал за бомба са затваряни хотели и зали (в Казанлък и др.), заради фалшив сигнал за бомба е кацнал принудително самолет в Бургас и т. н.
В Европа в момента заради такива сигнали или съмнения отменят мачове, концерти, театрални постановки.

А какво ще стане, ако наистина някъде у нас гръмне бомба? България е като разграден двор, напълно неподготвена. Нов атентат като този на летището в Бургас? Някой въобразява ли си, че ще ни се размине? Българската полиция и служби са безпомощни.

При предишния атентат се оказа, че чужди служби са ни предупредили, ама… И тогава, освен мащабната пиар акция на правителството – когато всички министри се изсипаха в Бургас да се показват по телевизията – последваха серия безумни мерки.

На летище София оградиха отпред с ленти, затвориха някои входове и колите не можеха да спират наблизо, това продължи повече от месец. А точно тогава журналист от „Труд”, облечен като предполагаемия терорист в Бургас, се разхожда дълго с раница из летището, и я остави, без някой да го забележи.

Българските служби са неспособни да защитят сигурността нито в метрото, нито на летища, гари и т. н.

Добре че българската корупция фалира БДЖ в полза на частни автобусни линии, така жертвите и щетите при бомби ще са по-ограничени…

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.