Ислямска държава вече е в Европа, как ще я бомбардират? Защо толерират исляма против държавата?

Германската министърка на отбраната оповести строен план за справяне с Ислямска държава. По точки изредено как да се премахне от картата на света т. нар. „Даеш” – тоест Ислямска държава казано по друг начин.

Защо решиха да „ребрандират” името й по този начин? Защото в това съкращение не се споменава думата ислям. Според либералните талибани не трябва да се закача ислямът. Самите джихадисти са се нарекли Ислямска държава, но според европейския „либерален етикет”, е лошо възпитание да употребяваш този израз.

Германският план предвижда широка световна коалиция, бомбардировки на „правилните” джихадисти, не и на онези, които се борят против Асад. И които убиха руския пилот от сваления самолет още във въздуха. Понеже Путин е лош и е въпрос на добро възпитание и етикет да не се защитава Русия, не трябва да се коментира и за руския пилот.

Въпросът, обаче, е – как Европа ще бомбардира Ислямска държава на собствената си територия? В рамките на Европа е създадена цяла ислямска държава от гета към големите градове Париж, Берлин, Копенхаген, Брюксел и т. н., пълни с мюсюлмани, които втори и трето поколение възпитават джихадисти. И в момента, предколедно, в европейските градове върви кампания, млади мюсюлмани раздават безплатно луксозно издание на корана. Кампанията е на сунитска религиозна общност, която спокойно може да бъде причислена към радикалния ислям (виж тук). Но те са мирни хора, раздават книжки.

В територията на Ислямска държава в Сирия и Ирак се сражават хиляди бойци, дошли от Европа.
Да, не всички мюсюлмани са джихадисти, от терористите страдат и мюсюлманите, но колко са скритите бойци в Европа? А онези, които негласно симпатизират на терористите?

Колко мюсюлмански религиозни водачи по света осъдиха атентатите в Париж? Могат да се преброят на пръстите на едната ръка, основно от религиозни общности в Европа, което е естествено – те защитават джамиите си и пребиваването си там.

Европейският „либерален етикет” твърди, че Ислямска държава няма нищо общо с исляма. Това все повече се оспорва като заблуда (виж тук). Но защо атентатите ги осъдиха само държавни и политически лидери в мюсюлмански държави, но не и религиозни водачи?

Получава се така, че Европа толерира исляма против държавата. Защото мюсюлманите масово се придържат към шариата, който за тях е по-важен от светските закони.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.