Депутатът, порното и клеветата

Снимка: от тв екрана

РЕЗИЛ в ПАРЛАМЕНТА! Велизар Енчев гледа порно …

Сърфирането на Велизар Енчев- хит в интернет

Папараци са уловили как Енчев гледа женски прелести в парламентарната зала

Независимият депутат Велизар Енчев гледа порно на личния си лаптоп в парламента по време на дебатите…

Снимка с независимия депутат Велизар Енчев стана хит в социалната … Депутат гледа порно докато избират правосъден министър!

Тези и стотици подобни заглавия плъзнаха из десетки сайтове – от анонимни и жълти, до минаващи за сериозни. Независимият депутат Велизар Енчев осъмна заклеймен като перверзник след като беше сниман в пленарната зала с лаптоп, на чийто монитор се различаваха очертания на женски тела.

Намериха се по-късно и по-внимателни потребители, които установиха какво точно гледа депутатът. Велизар Енчев всъщност чете публикацията „Мигове от живота на света, запечатани в снимки“  в сайта „Гласове“, съдържаща любопитни, куриозни, редки снимки от различни политически и социални събития.

Двете снимки, които се виждат на монитора му, са със заглавия „Шимпанзе в кимоно снима модел в бикини, 1963 г.“ и „Реклама на бельо „Diana Slip“, 1930 г.“. Малко по-нагоре в същата публикация има дори фотография на голата Ангела Меркел като млада нудистка в ГДР. И това ако е порно…

Но, така или иначе, поредната клевета и манипулация е разпространена, Депутатът Енчев напразно вече ще доказва, че няма сестра. Е, както отбеляза някой, поне доказа, че е хетеросексуален…

Ако нещо удивлява в тази толкова банална за днешните медийни нрави история, това е охотата, с която уж сериозни медии, анализатори и журналисти, самите те заливани с помия по същия начин неведнъж, също разпространиха със злорадство „сензацията“. Може би защото Енчев е на други политически позиции…

Уви, медийната клевета ни възмущава, когато се отнася до нас, наши близки или съмишленици. Но ни радва, когато се отнася за другите. Не е ли това благодатната почва, на която виреят псевдомедиите, анонимните сайтчета и т.нар. агенции?

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.