Еврибари на магари

Румен Белчев

В буквален превод от староанглийски това би значело, че всички трябва да се качваме на магаретата и да потегляме нанякъде – така поне го разбираха едновремешните предшественици на риалити шоутата, които си докарваха по някой лев по морските курорти заради авторските права за снимка с магарето им.

Днес времената са други – магарето не е само източник на естетическа наслада, но и на европейски наслаждения – „Голямо търсене на катъри и магарета” – информира ни „24 ЧАСА”. От какъв зор? Елементарно, сънародници – защото „Търсят катъри и магарета, за да вземат държавни пасища”.

До магаретата опряхме – видяхте ли докъде се докарахме!

Да не говорим за другия добитък – според „СТАНДАРТ” „Откриха евроферми със зайци фантоми”. Вярно, зайците-фантоми нямат нищо общо с фантома от операта, но пък в замяна на това имат много по-общо с магаретата – и те са по европроект, и те фантомно ръпат евросубсидии – бързо, че време не остана!

А по Никулден по Дунава плава не само кирпичът с два-три пича – според „СТАНДАРТ” – „По Дунава – Шаран с мазут”! Трафиканти, мама им стара – и нещастните безсловесни създания от Света на мълчанието впрегнаха! Тия, които се чудят какво става с дунавския мазут, пренасян от шарани, могат да намерят отговор в „МОНИТОР” – „Нелегална рафинерия бълва дизел в Летница”! Вярно, далечко е от Дунава, но все пак по воден път може да се стигне дотам – друго логично обяснение откъде се явяват нефтените хубавини край Балкана няма във вестниците. Мисля, и независимата от нищо, освен земното притегляне, прокуратура ще констатира същото.

А иначе – по нашенско – винаги нещо ново! Нерешителният датски принц от класическата трагедия най-после се радикализира и според „ТРУД” „Хамлет вилня с нож преди 8 декември в Банско”. Мислите, че това е осъдително? Отнюд – би рекъл дядо Иванчо Йотата, защото над тая кървава информация за пиянски скандал се мъдри снимката на миловидна козичка – на пастърма да я хапнеш – под заглавието „1000 лв. награда за убийци на козички”. Претрепеш козица – един бон. Претрепеш две – два… Е, както се казва в рекламата – стига глупости, става въпрос за награда, която може би ще бъде дадена на човека, предоставил информация за идиотите, заклали и изплюскали две камерунски козички от зоологическа градина. Но кой ти чете дребния шрифт!

Както никой не прочете дребния шрифт под снимката на тържествуващия, иначе безобиден лингвист, Лютви Местан с трите отстреляни вълка. „След всеки изстрел ловецът е преодолявал желанието да разгледа отблизо поваления хищник и по този начин успехът му е надминал и най-смелите очаквания”… прославя ловния подвиг „СТАНДАРТ”.

По странно съвпадение в същия ден в „ТРУД” излезе информацията „Иванов приключи, да се готвят още двама” (въпросният Иванов по онова време беше още правосъден министър, другите двама все още са анонимни), а на по-вътрешна страница – „Ремонтът на конституцията – промените на трето четене”… Нещо числото три взе много да се повтаря…
Както се казва в хубавия стар виц – това, че в кашончето с бири има 24 бирички, а в денонощието – 24 часа, не може да бъде случайно съвпадение…

Еврибари на магари, ако ме разбирате правилно…

От блога Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.