Българите в цистерни

6 снимки на агенция Ройтерс обиколиха цял свят вчера и днес са се появили в стотици вестници по света – български нелегални сезонни работници живеят в изоставени цистерни за вино в равнините на централна Испания.
Общо около 40 души, предимно етнически турци според Ройтерс, са се настанили в 20 празни цистерни, захвърлени в покрайнините на Сосейамос, земеделско градче в горещия и прашен район на Ла Манча.
Работниците са тук за 6-седмичния гроздобер в лозовите насаждения около Ла Манча.

Българче се разхожда в бетонната цистерна за вино, в която живее, близо до град Сосейамос, централна Испания. В импровизирания квартал от съдове за вино са се установили 40 етнически турци от България, дошли за шестседмичния гроздобер в района. Снимка: Ройтерс

Българче се разхожда в бетонната цистерна за вино, в която живее, близо до град Сосейамос, централна Испания. В импровизирания квартал от съдове за вино са се установили 40 етнически турци от България, дошли за шестседмичния гроздобер в района. Снимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: РойтерсСнимка: Ройтерс
България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.