Филм за българските гори

от един холандец

http://www.youtube.com/watch?v=vNgz0xopfdg

Филмът е заснет от холандеца Патрик Смитьойс, който се влюбил в българската природа, научил български и обиколил България.
„Потенциалът за България и 7-те милиона българи е oгромен – пише Патрик Смитьойс и говори като българин – Имаме капацитета да храним половин Европа с нашите плодородни земи, но излиза, че едвам можем да храним себе си. Най-важния продукт за износ стана дърва за огрев и скоро най-големия приход в Българската икономика ще са парите, които нашите емигранти изпращат към роднините, коити останаха тук. Какво стана?

Преди няколко месеца реших да хвана пътя и сам да проуча как стоят нещата. Няма друг начин, защото обективни, независими медии, като извор на вярна информация никога не са съществували в България.

Моето пътешествие ме води до най-красивите и най-интересни места в България. Ще чуете хора, които милеят за родината си. Хора с идеи и визия. Ще чуете проблеми, за които не сте знаели че съществуват в Европа през 2015г. И на края ще разберете, че не само за нашите приятели Европейци България е голяма мистерия, но и за самите Българи“, пише Патрик Смитьойс в своя сайт mynewhomeland.org.

Видео & Музика
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.