Меркел-истите налагат диктат на европееца, без никаква демокрация. И с лицемерие на бели господари

Поддръжници на Ангела Меркел, мултикултуралисти, политкоректни, защитници на „бежанци” и прочее мечтатели смятат, че Европа трябва да се насели с араби мюсюлмани, африканци, защото там били бедни и Африка и Азия се пренаселват. Вярата, че това може да се осъществи, е утопия.

Най-напред, това е насила социално инженерство, омесване на народите, каквото е правил Сталин. Дори Сталин с диктатура не успя да заличи националното, и след 70 години всички бивши съветски републики си отидоха там, откъдето са – и балтийските, и азиатските.

Има бавен естествен процес на преливане на хора от едни народи в други, който продължава от векове, но не е довел до модела, който Меркел се опитва да въведе изведнъж, все едно изпълнява план.

Самата Меркел и Германия до неотдавна ограничаваха притока на емигранти, не допускаха и българи на работа там. Сега изведнъж щели да приемат по милион годишно. Дори САЩ, страна създадена изцяло от емигранти, има ограничения за нови емигранти и огради по границите.

Да се опитваш да заселваш с декрети и да правиш експерименти с такова социално инженерство в Европа, е опасно. Векове наред различията не са заличени. Меркелистите се заблуждават, че е възможно някой да научи немски и готово.

Но не е само това. Меркелистите налагат определен модел на живот на повечето европейци, без да ги питат. Меркел диктува на целия ЕС какво трябва да прави, наруши договори. Това е и диктат на малцинство върху мнозинството, без да има взето демократично решение. Това социално инженерство се прокарва без никакво обсъждане, по силата на някакъв неписан етикет, политкоректност, отвлечен хуманизъм.

Има е още нещо – дълбокото лицемерие на поддръжниците на Меркел. Техният утопичен модел утвърждава някаква нова форма на колониализъм. Той предвижда да се запази световният икономически ред, който прави богатите страни по-богати и бедните по-бедни. Индустриалните продукти се оскъпяват всяка година, а храните, които произвежда Третият свят се движат в едни и същи ценови граници десетилетия наред. Международната финансова система допълнително изсмуква капиталите от тези страни (не само Третият свят, но и по-бедните в Европа) с банкови инструменти, кредити и лихви, които понякога стават по-големи от самия дълг.

Докато едно хапче разтворим аспирин „Байер” струва към 25 цента (при себестойност към 2 цента), а седмична почивка на германеца в Египет и Мароко, примерно, и др., е 350 евро „ол инклузив”, вкл. самолетния билет, тези народи ще остават бедни и необразовани, а германците ще забогатяват все повече. И ще си канят черноработници да им прислужват, да им събират боклука и да им мият тоалетните.

Поддръжниците на Меркел може би трябва да се замислят как да се промени световният икономически ред и хората да си остават в страните, в които са родени, и да ги развиват. И да не се превръщат в прислужници на белите господари.

Германски министър каза тия дни, че сегашната мигрантска вълна е около 10 милиона, от които са пристигнали в Европа към 2 млн., останалите са на път, по лагери, разполагат се в страни като в буферни зони. И България е такава буферна зона. Готви се нова вълна, които още не са тръгнали.

Мигрантската вълна е породена от поканата на Меркел. Тя застрашава съществуването на евросъюза, и се превърна в екзистенциален проблем за цяла Европа.

Една дума на Меркел и мигрантският поток може да спре и най-малкото да намалее силно. Тя добре знае това и не го прави.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.