Световният ден на „Битълс“

избрано видео

16 януари е обявен за световен ден на „Бийтълс“ от Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО) на 16 януари 2001 г.
На 16 януари 1957 г. в Ливърпул е открит клуб „Кавърн“ (Cavern – „Пещерата“), където дебютира прочутата британска група.


(На този концерт в ложата присъстват хора от кралското семейство. Джон Ленън се обръща към публиката да пляска с ръце по време на това изпълнение и допълва за „останалата“ част от публиката, поглеждайки към ложата, че там могат да подрънкват с бижутата си).


Видео & Музика
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.