Илиана Беновска – вувузела на месеца, стремително коленичи пред Борисов

Преди и сега в радио К2…

Бойко Борисов и Илиана Беновска. Снимка: Булфото

Продуцентите на предаването „Беновска пита“ по Канал 3 разпратиха като акцент за поредното предаване в неделя следния анонс към медиите, обръщение на журналистката Илиана Беновска към министър председателя:

„Г-н Борисов, забравете добротата и търпението си! Следвайте пътя си. Призван сте!

Уважаеми господин министър-председател Борисов, каквото и да пишат хейтърите след като чуят или прочетат думите ми към Вас, не ми пука. От години изповядвам едно верую: „Важно е какво знам аз за себе си, а не какво другите си въобразяват, че знаят за мен!“ Позволявам си да Ви подаря тази мисъл.

Следвайте пътя си. Призван сте! Напред и нагоре в тази геополитическа и икономическа криза – по-трудна от времето на Втората Световна война – длъжен сте след 10 изборни победи и през втория си мандат като министър-председател на България.

Хванете китарата и си попейте любимата си песен, нека сте силен, каквото и да ви говорят в Лондон, в НС, РБ, в посолството на САЩ, на Луната, на Северния полюс.

Един от най-големите евромъжкари, унгарецът Орбан, Ви удари адски авторитетно рамо, от уважение към политиката Ви.

Пратете в Youtube клип как дрънкате на китарата и пеете тази песен, чуйте я:

„Ако си дал“ – текст Иля Велчев, музика и изпълнение Емил Димитров

Ако си дал на гладния,
дори трошица хляб от своя хляб.
Ако си дал на скитника,
дори искрица огън от своя огън.
Ако си дал на милата
от своето сърце.
…“

Текстът от обръщението на Беновска в неделя вечер беше разнасян и цитиран продължително във Фейсбук, съпроводен с възклицания и коментари за какъв вид журналистика става дума в случая.

В сайта на радио К2 на Беновска горното излияние е допълнено със следната уводна бележка:
„Беновска: Г-н Борисов, Реформаторски…п“шчици, малки и непотентни грантовчета, се опитват да Ви забият – забравете добротата и търпението си! Отговорете им както се следва!“

Бележката в сайта на радио К2.

Беновска в своето радио К2 през 2012 г.:

„Аз съм единственият български журналист от не-предвидените, не-придворните и не-предпочетените,  които задават важните за България въпроси. Има платени журналисти, които уж задават „неудобни“въпроси. Сърцераздирателните  интервюта  на премиера за госпожици до  него, гостувания на шефове на ЦРУ  и т.н. целят да тушират ефекта от вашето сезиране  на  ЕК и от моето публично  обръщение към премиера Борисов ,че е длъжен да отговори за миналото си – да обясни или опровергае. Иначе, мълчанието му изглежда ,като самопризнание. Активните мероприятия, каквито са тези поръчкови интервюта на Бойко Борисов – как рисува и  дрънка на китара, как пише докладите на ЦРУ за България няма да са  последните. Очакваме следващи изяви в услужливи медии, на които се плаща щедро с държавните пари“, заяви  Илиана Беновска.

(виж тук, към края)

Допълнение: След като сложихме линк към казаното и написано от Беновска през 2012 г., тя го изтри от сайта на радио К2, но ние предварително го заснехме, ето го отдолу:

Текстът, който Беновска изтри от сайта си.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.