Борисов за първи път загуби пиар слово

Иво Инджев

Лондонският провал на популиста Борисов, убеден, че може да очарова българите по обикновения режисиран начин, си пролича най-вече по това, че за първи път той се отказа да се защитава сам на българска територия от него (от провала, подчертавам).

Борисов и друг път е ставал за смях в чужбина пред българска аудитория, която не е подвластна на механизмите на смазаната пропагандна машина в България. Както през февруари 2009 в САЩ.

Или както през януари 2010 г., когато се срещна с българи в Германия, бръщолевейки как Цецо ходи с багера и копае трупове.

Има и още примери, но този в Лондон миналата седмица, когато беше буквално освиркан при фаталното отсъствие на медийния му слугинаж, който го аплодира по време на пресконференции в България или действа като заглушително устройство в тълпата от репортери (и най-малкото по този начин запълва времето за евентуални критични въпроси в България), го детронира от пиедестала на недосегаемостта за критиките в публичното пространство, с които той обикновено се справя в лично качество по обичайни за него агресивен начин.

За първи път след случката в Лондон Борисов се предаде изцяло в ръцете на хората, на които плаща в България, за да го спасяват от медийно непослушание (и те така се развихриха, че му избодоха очите, вместо да да му изпишат веждите). Изостави позата на Крали Марко, който може да нарита лично всяка личност, дръзнала да му противоречи от екрана.

Така научихме имената на наетите за целта негови бушони, които до този момент се припичаха в неговата сянка. Като Севдалина Арнаудова, която с агресивното си поведение от екрана на двете най-тиражни телевизии БТВ и Нова телевизия показа колко закърняла в своята рудиментарност е (само)защитата на Борисов по медийна линия по простата причина, че досега за него работеше принципът „и аз съм прост, и вие сте прости – затова се разбираме”.

Как медиите на Пеевски реагираха като ранена в джоба пантера се видя от екрана на телевизионния официоз „Канал 3”, където Павлик Московски защити своя кумир със задните си части.

Доверително, чрез таен информатор, компроматът развива и друг рупор на непогрешимостта на Борисов. „Емигрант в Лондон съобщи за агенция ПИК, че докато премиерът е бил атакуван и провокиран, посланик Димитров не само не се е намесил, за да сложи ред в надвикването и да влезе в ролята на модератор, за да се проведе смислен разговор, ами доволно гледал и се подхилквал, че тълпата разпъва на кръст премиера. Според нашия човек в английската столица, Димитров бил съучастник в сценарий, чиято цел била да компрометира премиера. В типичния си стил обаче Борисов се справил с агресията и до последно отговарял на въпросите.”

Отличи се в тази дейност и бившият политолог Тома Биков (бивш, защото се включи в обслужването на Борисов като негов медиен съветник в злополучния кризисен пиар и повече никой няма да го възприема като коментатор с независимо мнение).

Но не това е акцентът ми в този текст. Обслужващите Борисов не са ми интересни. Той ще ги захвърли в коша за боклук, както обикновено прави с всеки употребен мат’рял, таксуван от него като консуматив.

Интересно ми е защо премиерът премълча, когато очи в очи го попитаха в Лондон нещо, заради което ме нарече „идиот” от екрана на Нова телевизия на 17 юни 2014 г. – за връзките му с Пеевски. Защо „пропусна” да нарече идиот също и българина, който го оприличи на Пеевски в огледалото?

Защото е страхливец, който напада от безопасна засада такива, като мен, които може задочно да наругае без право на отговор в България.

Апропо, някой трябва да съобщи на медийните слуги на Борисов, че да се обвиняват ДС и КГБ като виновници за фиаското му в Лондон, както направи Арнаудова (по примера на своя началник, който избирателно пустосва на „агент” своите критици) е „малко” недодялано на фона на съуправлението му с Първанов, на приятелството му с главния проруски тълкувател на историята в България Божидар Димитров и на зависимостта му от некоронования главен спонсор на кагебистко-десераското влияние в страната, базиран в Правец.

ДС и КГБ имат нещо общо с Борисов, но то е в неговото въздигане и превръщане в тяхна маша в българската политика.

От ivo.bg

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.