Беновска трие от сайта на радиото си неща, които е говорила против Борисов през 2012 г.

Бойко Борисов и Илиана Беновска. Снимка: Булфото

След като в неделя журналистката Илиана Беновска напомни времето на Тодор Живков, като се прочу с възхваляващи слагачески слова за премиера Борисов в предаването си по Канал 3 и радио К2, бдителни читатели извадиха нейни цитати от 2012 г., когато е говорила против Борисов. Пуснахме един от тях в e-vestnik и той веднага беше изтрит от сайта на радиото. Но ние го заснехме предварително (виж по-долу).

В неделя Беновска каза: „Г-н Борисов, забравете добротата и търпението си! Следвайте пътя си. Призван сте! Напред и нагоре в тази геополитическа и икономическа криза – по-трудна от времето на Втората Световна война – длъжен сте след 10 изборни победи и през втория си мандат като министър-председател на България…” (виж тук повече).

През 2012 г. Беновска казва:
„Аз съм единственият български журналист от не-предвидените, не-придворните и не-предпочетените,  които задават важните за България въпроси. Има платени журналисти, които уж задават „неудобни”въпроси …Активните мероприятия, каквито са тези поръчкови интервюта на Бойко Борисов – как рисува и  дрънка на китара, как пише докладите на ЦРУ за България няма да са  последните. Очакваме следващи изяви в услужливи медии, на които се плаща щедро с държавните пари” (виж по-долу целия текст, ограден с червено).
Но линкът към текста е празен (виж тук).

Текстът, който Беновска изтри от сайта си.
България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.