Който дели българите на комунисти и други се знае как завършва

Комунистите и комунистката Дилма провалили Бразилия...
Статус на бивщия депутат от СДС, бивш шеф на парламента, Александър Йорданов, в който той казва, че управляващите комунисти и потомствената комунистка Дилма Русев са причина да сее провали Бразилия на Световното.

Българите, които продължават да недоволстват за кандидатурата на Ирина Бокова за ООН, за пет дни почти стигнаха 1000 гласа в петиция в интернет. Това е скромен резултат. В текста на възванието в петицията пише, че мнозинството българи били против тази кандидатура. Което очевидно не е вярно. Но те се самонадъхват с ентусиазъм.

Анкетата в сайта на бТВ пък за три дни показа, че около 76% от българите подкрепят кандидатурата на Бокова, а 16% смятат, че тя е компрометирана. Интернет анкетите са измамни, в тях Реформаторския блок почти печели изборите. Така че, ако се намери някой да направи социологическа сондаж, ще се види тъжна картина на радикалните политически запалянковци у нас.

Кои партии бяха против кандидатурата на Бокова? Само ДСБ излезе с някаква декларация. И отделни депутати от Реформаторския блок се изказаха против нея, и някои стари изкопаеми като Ал. Йорданов.
Тези партии на изборите регистрираха 8% подкрепа, и не благодарение на, а въпреки някои по-радикални сред тях.

Някои крайни си мълчат, защото правителството на ГЕРБ издигна кандидатурата на Бокова, а те не могат да съществуват в политическото пространство по друг начин, освен като патерица на ГЕРБ.

Някои искат с голямо закъснение от 25 години лустрация за хора, свързани с ДС (повечето от които вече измряха или са пенсионери). Например Бокова не е била агент на ДС, но лустраторите искат да я лустрират. Достатъчна причина е, че е била на работа във Външно по времето на соца. Или пък че е била за кратко външен министър в правителството на Виденов. Това също е повод за лустрация… Чак такава лустрация не се е видяла някъде в Източна Европа.

Статус на страницата на Реформаторския блок във Фейсбук, в който Божидар Лукарски, лидер на СДС и един от лидерите на блока, беше написал, че Стамболийски е „зверски убит от комунистите“. След подигравки на читатели, статусът беше редактиран.

Този малък сегмент политически запалянковци вдигат толкова шум, сякаш са мнозинство. И делят обществото на „комунисти” и други. Развихрят се отново ранно седесарски страсти, когато скачаха в тролеите и автобусите и викаха „Кой не скача е червен”. Знае се тази партия как завърши. Сега е ред и на ГЕРБ да потъне, има признаци, че отива в тази посока. Например депутатката от ГЕРБ Костадинова-Гушева нарече „върли комунисти” Велизар Енчев и Георги Кадиев, защото подкрепят вота на недоверие. Който не е за ГЕРБ, е комунист. И „комунистите” трябва да се лустрират.

Обществото, обаче, не се дели на „комунисти“ и други, а на хора със здрав разум и радикални запалянковци. Или на нормални и параноици.

Какво е, ако не диагноза, намерението на хора от Реформаторския блок да съдят Русия, че спряла „Южен поток”? Те да не мислят, че хората са забравили какъв рев беше от т. нар. реформатори против „Южен поток”, какво гласуваха срещу проекта  евродепутатите на ГЕРБ и др. в европарламента, как сенатор Маккейн дойде на среща с Орешарски и той веднага обяви, че замразява работата, какво поиска ЕС, и т. н.

Какво е да смяташ, че ако одобряваш кандидатурата на Бокова, значи си „комунист”. Или си „купен от комунистите”. А не може ли да си просто нормален?
Бокова няма да стане генерален секретар на ООН – страните членки на Съвета за сигурност ще си изберат човек, удобен за всички. За този пост се търси послушник, а не личност. Бокова е добър послушник, дипломат, готова на компромиси с всеки, но не е удобна на всички. Но онези, на които им действа като червено на бик, наивно си въобразиха, че могат ей така да я заменят с Кристалина Георгиева. Айде наш’те, това е нашият човек. Сякаш изборът ще го прави българското правителство, а не Съветът за сигурност и Общото събрание на ООН.
У нас политиката много често е чесане на езиците за празни работи.

Нацията е разделена и истерична. Някои истерици наричат дори Обама комунист. За такива социалистите също са комунисти, и особено тези в България трябва да се лустрират от всякъде.

Тази политика доведе някогашното СДС до отломки, които се събраха в коалиция, за да станат патерица на ГЕРБ, заедно с бившите „комунисти” на Първанов и с някои агенти на ДС от патриотите.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.