Борисов – върховен съдия изпълнител или Наполеон?

Бойко Борисов го удари на чувства! Без майчинската закрила на Беновска, сърцето на Премиера не издържа.

Въпросът, зададен му от едно момче в Лондон „кой вижда в огледалото?“, промени внезапно голяма част от българската икономика.

Подобен кръгом на министър председател е уникален. Божидар Лукарски увисна като ненужна манерка. Подобно явление може да се намери само някъде по времето на Петър Велики и Наполеон.

Борисов срещнал в Англия „нормални хора“! Да се пита човек обкръжението му в Парламента от „ненормални“ ли е съставено? Нали там се мъдрят „народните избраници“, предани на него коалиционни партньори?!

Ами всички тези, които отговарят за търговете и конкурсите, ще връщат ли заплатите си за времето през което са „номинирали“ печелившите предприятия?

Виновните за „съмнението“, че има нещо нередно Пеевски и Златев, така ли ще оставят обидата която им бе нанесена? Те твърдят, че са невинни. Ами ако са прави? Подобно твърдение трябва да бъде доказано. В противен случай то ражда други подозрения.

За 10 минути Борисов замести цялата магистратура, следствието, прокуратурата, ДАНС, барабар с Висшия съдебен съвет! Нещо явно не е в ред в нашата държава. Всичко било законно! Как така?

Каква е точно функцията на Борисов, какви са неговите права? Мулти управляващ „под прикритие“ или Върховен съдия изпълнител? България се счита за правова държава. Последните решения на Борисов опровергават напълно това твърдение.

Момчета като това от Лондон, има повече от 2 милиона в чужбина. Достатъчно е Борисов да нареди на депутатите от ГЕРБ да променят избирателния закон и представителите на българите от чужбина ще дойдат с радост в парламента.

Само тогава пред властта ще се изправи коректива, който за сега хронически ѝ липсва. За това не са необходими „чувства“ и кършене на ръце, а прозорливост и държавническа воля.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.