Приспана Германия – овчедушие, папкане и слушкане…

Коя страна е най-добра за мен?
Надписът гласи: Мразя Запада, белите хора, християнството, моногамията, неразрешената храна, свободата на словото, демократичните институции и всеки, който отказва да се подчинява на законите на шериата. Сега нека видим коя страна е най-подходяща за мен…
След знамената на джихадистите, на Обединени арабски емирства, Мароко, Турция, следва Германия като най-подходяща. Илюстрация: Мемесентър

Откъде идват парите за издръжка на бежанците в Германия? От държавата? Ами всъщност не съвсем. Всяка община е длъжна сама да намери финансови средства от собствения си бюджет. И ако не стигат, местното население е длъжно да се бръкне по-дълбоко в джоба под формата на увеличени данъци. В някакво село в бившето ГДР например т. нар. Grundsteuer, т.е. данък-парцел или както там се нарича на български е увеличен 10 пъти. Тези неща не ги пише в официалните медии. Хората ги споделят по форумите. И оттук насетне…

400 000 души са влезли в Германия без властите да знаят кои са и от къде. са… Всеки 8-ми бежанец в Германия е изчезнал и никой не го знае къде се подвизава и с какво се занимава.
Наистина… по немското радио се съобщават такива разстрелващи факти, че аз в първия момент все се надявам, че нещо не съм доразбрала, защото не знам достатъчно немски. Но, уви, знам немски и то доста добре… Превключвам обнадеждено на друга радиостанция, но… и от там се излива същата информация, даже още по натрапчива, още по ясно и точно формулирана. Няма мърдане. Такива са фактите.
Вчера ходих в града и бях стъписана в какво вавилонско стълпотворение са се превърнали централните улици на някогашния стерилен, спокоен и даже малко скучен баварски град. В делничен ден по улиците не можеше да видиш жива душа, защото хората работят. Сега по улиците е гъмжило от всевъзможни чуждоземци. Забелязах, че са се нароили дузина нови дюнерджийници. Бизнесът ври и кипи. Всичките до козирката претъпкани.

Казвам на колегите… ефемистично, …нали, да не ме заподозре някой в ксенофобия… „Градът, казвам, много се е променил”, а те ми отвръщат пак така ефемистично и също така политически коректно: „Да, станал е много мръсен!…”

Убийствена е просто тази немска инерция, това приспано до извратеност мислене, че сякаш политиката е нещо, което не ги засяга ни най-малко. Важно е чинията да е пълна и да живеем в охолство и доволство. И мнозина все още живеят така и не си дават сметка, че се задава краят на рая. Причината е в безпаметността. Те не помнят тежки времена, и оскъдната дойчовска фантазия не може да си представи друг начин на живот (какъвто ние за късмет или не добре помним и познаваме). Става дума за две, а може би даже три поколения приспани немци от въздесъщата либералпропагандата, от безметежното охолство и извратени ценности на капитализЪма. Поколения с кастриран инстинкт за самосъхранение, с ценностна система, която стига не по-далеч от промоцията на дискаунтера, покрива на Допелтехауса, новата боя на оградата и храстите, които трябва да се подрязват по график…

А пропагандно-цензурното менгеме на държавата междувременно не си губи времето. Всеки опит за съзнателна и разумна мисъл или действие сред народа се обявява незабавно за неофашизъм, ксенофобия и хейтърство, които подлежат на сурово разжалване, глоба, съдилища и затвор. Цели села в Sachsen (в бившето ГДР) бяха обявени за фашистки, участниците в протестите на ПЕГИДА за неонацита, а всеки, който се осмели да каже какво мисли е глупак и долен примат.

Овчедушие е слаба дума, за да се определи как точно се държи в момента немския народ. Това е по-скоро папкане и слушкане. Казват им да държат езика зад зъбите и те изпълняват безропотно.
…Deutsches Volk (бел. ред. – немският народ) все получава това, което заслужава. Само един въпрос мира ми не дава, дами и господа, meine Dammen und Herren: Защо, защо, verdammt noch mal (бел. ред. – по дяволите), Германия трябва да повлече със себе си всички останали европейски народи и изобщо цялата наша добра, стара Европа?

– – –-
* Авторката е българка, която живее в Германия, коментарът е от Фейсбук.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.