Тримата юнаци, които ще опандизват за комунизъм

След моралния разпад на Реформаторския блок, в който съжителстват клакьори на правителството и опозиционери с министри в кабинета, падението на седесарската десница продължава. Поради липса на каузи, трима юнаци смело извадиха нож на умрелия комунизъм. (Методи Андреев от ГЕРБ, Мартин Димитров и Петър Славов от Реформаторския блок внесоха предложение за поправка в Наказателния кодекс за глоба от 3 до 5 хил. лв. и до 3 г. затвор за проповядването на комунизъм и хвалби на социалистическото минало. Предлагат и глоба от 500 до 2000 лв. за хора, които носят, рисуват или разпространяват отличителните знаци или символи на комунизма – бел. ред.).

Най-смел е юнакът Мартин Димитров. Той вече е с държавна охрана и е на яслата на Националната служба за охрана (НСО), на която довчера искаше да реже бюджета понеже били гавази на властта.
Ама да не корим принципността на РБ, щото на историческия 7 ноември 2014-та реформаторите си плюха в сурата и гласуваха за премиера Б. Б., когото преди изборите наричаха мутра.
Е, момчето Мартин трябва да се охранява от гавази в бронирани лимузини. Щото злодеи му резнали маркуча на спирачките. Следите сигурно логично водят в източна посока, където комунизмът не се предава…

Вторият юнак е дежурният терминатор на комунизма Методи Андреев. Бившият седесар и някогашен шеф на Комисията по досиетата люто гони ченгетата, но защо ли като депутат на ГЕРБ не смее и дума да отрони срещу Цв. Цветанов (Седмо управление на ДС) и Бойко Методиев Борисов от комунистическата Висша школа на МВР?

И тъмносиният Методи плю по светлия образ на Бойко в предишни години. Такива бяха времената. Но как да забравя, че Комисията по парламентарна етика осъди Методи по искане на главния прокурор Цацаров? Тъй като новоизлюпеният гербер касапски кадрувал в районни управления на МВР по схемата „Моите протежета – шефове, другите – под ножа“.
Виж ти какъв човек ще праща в затвор за пропаганда на комунизъм и национализъм… За комунистите не зная, ама да му мислят националистите Каракачанов и Симеонов, крепящи кабинета на ГЕРБ.

Ще ме опандизят ли, ако кажа в ефир, че Тодор Живков е велик държавник? И ако отговорът е ДА, тогава на мига сезирам прокуратурата: Първият затворник за комунистическа агитация да е Бойко Борисов, наричащ Живков най-големият държавник на всички времена. Пък и отгоре на всичко му държал шлифера. Моля, последното да не се брои. Човекът си изкарвал хляба като бодигард, след като гневно напуснал МВР с червената партийна книжка, с която не искал да се раздели…

За нахъсения младок Петър Славов ще спестя думите. Нека го пощадим в тази крехка възраст. Може пък да се спаси от параноята на лошото си обкръжение. Макар че параноята на двете му другарчета е нелечима. И все повече граничи с идиотизма.
Уточнявам – с политическия, а не с клиничния идиотизъм…

(Коментарът е от профила на Велизар Енчев във Фейсбук).

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.