Д-р Николай Михайлов: Европа е в състояние на война и няма самозащита срещу ислямския реваншизъм

Нестандартни коментари за атентатите в Брюксел + снимки

Атентатът на брюкселското летище. Снимка: от тв екрана

„Цивилизованият свят, който обитаваме, е в режим на високостепенна тревожност. Той е във война, защото случващото се е акт на война. Това не са изолирани действия, а е систематично, промислено, „себеотрицателно“, суицидно поведение, което цели терор, ужас, който трябва да постави под контрол институциите на този свят и в последна сметка да го разруши и овладее.”
Това коментира психиатърът д-р Николай Михайлов в предаването „еМисия България” на BiT телевизия.
По думите му е напълно точно да се каже, че целта е разрушаване на западната цивилизация.
„Ако четете познавачи на ислямския реваншистки проект, ще си дадете сметка, че това е няколковековна задача за реванш на ислямската цивилизация, която е спряна до Виена през османската експанзия, която ще трябва след тази военна загуба пред стените на Виена за да намери собствения си реванш, защото започва серия на унизителни поражения“, каза още Николай Михайлов.

Д-р Николай Михайлов. Снимка: от екрана на бТВ

„Ислямът като културен феномен, като цивилизация с безспорни приноси, достижения и културни завоевания в историята, е едно, но друго е съвършено различно обаче, когато бива мислена идеологията на Корана през неговите сури, които изрично стимулират към радикално поведение спрямо неверните. С други думи ислямът там е поощрен да се разпространява и да действа радикално спрямо света на неверните, защото ислямист, лоялен на Корана е воин в света на неверниците. Следователно, ако е воин, той има всички обещания за вечно щастие, описано страстно в Корана, да попадне в рая“, посочи още той.

Под думите му младите хора, които се взривяват в Брюксел, лесно са съблазнявани да го направят.
Михайлов каза още, че е спорно дали ислямът не е войнстваща религия, защото, за сравнение, в новозаветните текстове Христос никога не е проповядвал насилие към невярващите.
Според него обаче Европа започва да свиква да преживява черни, трагични дни като днешния.

Атентатът на брюкселското летище. Снимка: от тв екрана

„Тя изглежда е свикнала да се ужасява, да тъгува, да влиза в траур. Но през това личи и някаква фундаментална безпомощност – Европа няма нито политическа, нито културна воля за самозащитна мобилизация. Единствената спасителна манерва в случая би било да се обяви, че Европа е в състояние на война“, каза още Михайлов.
Той е категоричен, че Европа е безпомощна да действа в състояние на войната, в която се намира.

(От предаването „еМисия България” на BiT телевизия)

Емил Василев: Одобрявам бомбите, не е зле и в Берлин

Аз пък одобрявам терористичните актове в Брюксел. Не е зле някоя друга бомбичка да гръмне и в Берлин, може би в Стокхолм, а защо не и в Рим? Вижте как добре им се отразиха на французите терористичните актове в Париж, както и преди това на испанците в Мадрид.
Като изключим Лондон и Виена, май цяла Западна Европа не е зле да бъде хубаво поразтресена. Крайно време е дебелите еврочиновнически куфалници да разберат най-после, че тия не можем да ги интегрираме, нито те искат да бъдат интегрирани. И че техните ценности предвиждат унищожаването на нашите ценности. Щото нито една наша ценност не предвижда да ни избиват като овце в собствените ни държави, докато ние щастливо се усмихваме и радостно скандираме: „Вижте колко сме толерантни!”

(от страницата на бившия депутат от РЗС във Фейсбук)

Божидар Чеков: Слепотата на демокрацията

Най-търсеният терорист в Европа бе заловен в брюкселското гето Моленбек. Политици, журналисти полицаи побързаха да изразят задоволството си пред микрофоните на медиите. Сала Абдеслам, мозъкът на касапницата в Париж, взела 130 жертви, бе вкаран зад решетките. Европейците си отдъхнаха. Най-сетне законите на цивилизованият свят взимаха връх над варварите, мислеха в Париж, Брюксел, Мадрид и Лондон.

Арестът на терориста Сала Абдеслам, мозъкът на касапницата в Париж, при акция в брюкселското гето Моленбек. Снимка: от тв екрана

Адвокати, жадни за слава, проникнаха в килията на Сала, носител на френски паспорт и се противопоставиха на екстрадирането му във Франция. В законите на двете страни те откриха разлики, които им позволяваха да печелят време и да се пъчат по телевизионните екрани.
В Белгия по време на разпит, присъствието на адвокат е задължително, във Франция, в първите часове не е. Това означава, че убиецът Сала Абделслам, разпитван в Париж щеше да „проговори“, а в Брюксел – не! Загубени бяха 4 прекалено скъпи дни в процесуални спънки. През това време „приятелите“ на френско-мароканския джихадист организираха касапницата в Брюксел. Липсата на законова рамка за водене на следствието срещу ислямистите отне живота на повече от 35 невинни жертви и осакати още 200!

(авторът е емигрант в Париж, коментарът е от страницата му във Фейсбук)

Пламен Пасков: Още ли няма версия, че Путин е организирал атентата?

…Кога ще е митингът с плакатите, хванати в жива верига под ръка на „европейските лидери”? Да си приготвя пуканките за този пореден умопомрачен парад на лицемерието, не за друго…
И какво? Верно ли има изненадани? Верно ли има възмутени? Разгневени? Честно? Сложихте ли си вече аватарчета с белгийско знаме, или с герба на Брюксел? Не сте?! Какво чакате!?

Атентатът на брюкселското летище. Снимка: от тв екрана


Сухата фактология е поне 4 взрива в рамките на 1 час. И няколко невзривени бомби. В летището, което следва да е един от най-охраняваните обекти, и в метрото, което също е обект с повишена опасност, и следва да е с повишено ниво на защита. Жертвите са няколко десетки, ранените над 150, доколкото разбрах. Сигурно ще се увеличат до края на деня.

В момента е 11:07 сутринта, българско време. До този момент още не е излезнала (или не съм я видял) версията, че Путин, Главният Злодей на Планетата Земя, е виновен и за този терористичен акт. Зер, това му е главното занятие на руския президент – да тероризира добричките и цивилизовани европейци? Защо ли? Ами защото е руснак, и гадно комунде, кагебеец, как защо?
Сериозно, ще изчакам, и съм сигурен, че поне в българоезичния СМРАД-лив психо-десен сектор, официално, или полуофициално (например – в личен зловонен статус в обществените мрежи) следва да се появи и тази задължителна версия за „събитието“. Задължително-служебна, бих уточнил. Грантомотивирана, и морално-прискрипана, ако трябва да съм още по-точен. (бел. ред. – такава версия все пак излезе, изказана от шефа на украинската служба за сигурност Василий Грицак, виж тук, развита също и от български блогър, виж тук).

Погледнете си часовника сега, когато четете тези редове. И проверете – дали тази правоверна и единствено вярна северо-атлантическа версия вече не се размножава от добросъвестни демонократични блогъри. Ако я няма, нещо дълбоко е счупено в системата на „децата на капитан Грант”… Опорните точки са хванали корозия, и боледуват от тежка мисловна недостатъчност.

Атентатът в метрото в Брюксел. Снимка: от тв екрана

Одеса…Луганск…Боко Харам в Африка…
Мълчат, когато Турция смила цели квартали в Диарбакър, Сур, Джизре (виж тук), и в други турски градове в Турция, с цялото население вътре в сградите. Труповете ги изнасят ежедневно с камиони. А даже не смеят да кажат на глас факта, че в Турция в момента тече страшна гражданска война. Но днес, за Брюксел, крещят, врещят, пискат, реват, бият тъпана, надуват медийните зурни. Интернет не смогва да обнови страниците със съобщенията.
Във всички тези случаи загиналите са много повече. Това не е просто тероризъм, а системна политика, на места прерастваща във военни действия. Огромна част от загиналите по изключително жесток начин са жени, деца, старци, мирни жители. Но това не е интересно. Слагаме тежкия оловен медиен похлупак, и разгаряме истерията само по нужните „терористични актове”.

(Коментарът е от Фейсбук)

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.