Христо Комарницки: Г-н Щосел ни мисли за страна от Третия свят

Христо Комарницки. Снимка: Иван Бакалов

„Злополучният акт на сваляне на карикатури от медии е симптоматичен не само за болната ни медийна среда, но и за цялото ни общество. Това заяви в предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ карикатуристът Христо Комарницки (виж тук).
Както e-vestnik писа, някои медии лъжливо съобщиха, че от интернет е махната само една карикатура на Чавдар Николов. Всъщност от три сайта на Нова тв груп бяха свалени над 90 карикатури и всичко свързано с карикатуриста Чавдар Николов, включително интервю с него в сайта vesti.bg (виж тук).

Последва реакция от премиера Борисов, който заяви, че не се страхува от карикатури, и че от Нова тв са нанесли удар срещу него с махането на карикатурите. А те са махнати само заради неговите карикатури, не заради няколко на Стоичков, Кунева, Радан Кънев, Миков и др.

Карикатура Христо Комарницки, вестник „Сега“

Веднага след това шефът на Нова бродкастинг груп, французинът Дидие Щосел се извини, като призна, че това е станало по негово нареждане, а Силвия Зурлева, член на борда на директорите на Нова тв, известна като политкомисар на телевизията, прие Златен скункс от „Госпдари на ефира”, с което стана ясно, че и тя има водеща роля в случая.

„Г-н Щосел би трябвало да е наясно каква ще е реакцията в Европа, ако там се случи нещо такова. Очевидно той смята,че ние сме страна от Третия свят и тук всичко е позволено. Това е големият проблем. Ние трябва да решим към кой свят принадлежим, дали сме страна от Третия свят, дали сме европейска държава, дали сме някакво ориенталско султанство. Трябва да вземем някакво решение категорично“, заяви карикатуристът.
Според Комарницки трябва да има твърд отпор на всички опити за цензура.

От „забранените“ карикатури на Чавдар Николов


България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.