Оле-оле! Шампиони сме!

Румен Белчев

Най-после и ние да сме шампиони по нещо!

Не по количество на прасета в жилищните комплекси, разбира се – това, че според „24 ЧАСА” се е явило „Истинско прасе пред мола в „Люлин” е изолиран инцидент – в тия предпразнични дни да си изтървеш прасето да се разхожда любознателно сред блоковете е равносилно да го пишеш безследно изчезнало. Много повече молове, отколкото прасета имаме у нас – не обобщавайте, моля ви!

Не и по брой почтени магистрати, за съжаление. Министерството на правосъдието обявило, че учредява годишна награда „Почтен магистрат” за „показалите професионализъм, обективност, гражданска доблест и независимост при решенията”.
Логично възниква въпросът, зададен и от Българската съдийска асоциация – „Който няма приз „Почтен магистрат”, непочтен ли е?”

Ами – така ще дойдат работите!

От дописката не става ясно дали на удостоените ще се дава специално стикерче, което да си залепят на вратата, та да знае клиентелата към кого да се ориентира, а непочтените – да мрат от глад!

Не сме шампиони и с великото постижение – в разгара на бежанската криза, когато евросъюзът пука по шевовете, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер да тропа  българско хоро в кабинета си! Сериозно – човекът сам си е качил клипчето във фейсбук, а „ТЕЛЕГРАФ” не е изпуснал сензацията – „Юнкер вие снага на БГ хоро”. Не е известно кое точно е репетирал – надяваме се, Дунавското, защото Дайчовото звучи политически и финансово некоректно. За всички, които могат да се притеснят от поведението на европейския лидер, вестникът пояснява, че той „репетира в кабинета си преди събитието в сърцето на Европа Balkan Trafic Festival”. Че има трафик през Балканите си знаехме отдавна, но че е заслужил да му се посвети цял фестивал – това вече е новина!

Колебаехме се дали шампионската титла да не бъде връчена на нашенците, които според „СТАНДАРТ” „Пуснаха банани Made in BG”. Сериозно – „Банани и портокали с етикет „Родно производство” пуснаха на пазара на производителя в Кърджали”. Мичурин пасти да яде! Всъщност – може да си ги яде или да не ги яде съвсем спокойно – оказало се, че производителите просто опитват да спестят някой лев от данъци.

Безспорно родното ни производство ни прославя чак зад Атлантическия океан – „България привлича туристи с мекици и кюфтета” – резюмира рекламна статия в американско издание „МОНИТОР”. Бих­ме искали да се запознаем с индивида, който ще се вдигне с все куфарите през половината свят, за да опита родното чудо – мекица! Сигурно ще е ексцентричен милионер. Те там очевидно са си надмогнали на харча – според „24 ЧАСА” там направо „Замерят Хилари с банкноти, Клуни съгласен”.

Що пък да не е съгласен – да не би да я замерват с негови пари!

Всъщност става въпрос за протест срещу големите разходи по кандидат-президентските кампании. А кога ще се сетят да протестират срещу големите разходи за ЦРУ? Онова учреждение, което според филмите всичко знае, всичко може, всичко предвижда?
Дръжки, ще ви кажа – само троши парите на данъкоплатците!

„Изненадахме ЦРУ” – твърди „ТРУД”. С какво? Ами – „С по-висока смъртност”.
Според предвижданията на агенцията през миналата година смъртността в България щяла да бъде еди-колко си, а тя се оказала толкова висока, че изпреварваме Украйна и Лесото (това пък къде беше) и вече сме на първо място в света по тоя прекрасен и престижен показател!
Както твърди вестникът – резултатът ни прави „абсолютни шампиони”.
Ами – поне по това да сме шампиони!

Оле-оле…

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.