Да се снимаш със Станишев – Минчеви вълнения или защо професорските инициативи бяха безплодни

Професорите, дето писаха писмо-призив, силно се развълнуваха. Огнян Минчев възмутен от Евгений Дайнов, а Александър Кьосев притеснен, че Дайнов отишъл на рожден ден на Станишев и се снимал с него. Това е повод Минчев да оттегли подписа си под писмото-спасение за нацията. Дайнов се обяснява и извинява.

А някой помни ли какво писмо? Че четирима професори писаха писмо, с което щяха да спасяват нацията?

Очевидно дотолкова на сериозно ги взеха, че никой не тръгна след техния манифест, макар всички медии да го разнесоха, интервюта и прочие. Дали заради Огнян Минчев, или заради Дайнов, знае ли някой ? Или заради всичките?

Някак не върви да си част от статуквото и да въздигнеш глас против статуквото. И да искаш да тръгнат след теб. Защото шаманът Минчев проповядва от медиите вече 20 години, участвал е в сготвянето на кашата, против която после е подписал писмо. Призовавал е да се образува този батак, а после – ауууу, голям батак стана.
И сега като някакъв сектант напада колегата си шаман. Да се смееш ли, да плачеш ли.

Значи, да се снимаш със Станишев, че бил човек на олигархията, не може. А да направиш коалиция с Борисов, е мъдър политически ход. Реформаторски. Борисов нито е олигархия, нито е мафия, нали?… Ей това е кашата, за която става дума.

Парадоксът е, че другият професор Антоний Тодоров също е бил на рожден ден на Станишев и също се е снимал с него, но Минчев не иска той да си оттегли подписа. Да се чудиш на талибанската му логика.

На рождения ден на Станишев имаше сигурно 1000 души, както самият той обяви, поканил е приятели и врагове. И се снима с всеки дошъл на рождения му ден, затова поканените са чакали на опашка по половин-един час на стълбите.

И този човек в момента e шеф на европейските социалисти, но шаманът Минчев е ужасен, за разлика от тях.

А някой да го е чул да е ужасен така от Борисов? Това Минчевото е да подкрепяш олигархията, като се правиш на интересен, че си против нея.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.