Бистришкият тигър отсъстваше на мача на Стоичков. Непоканен. Какво се крие зад това?

На трибуната на юбилейния мач-спектакъл на Христо Стоичков бяха президент, патриарх, бивши президенти…
Имаше обаче един голям отсъстващ – премиерът Борисов. Бистришкият тигър, големият футболист, класифициран дори като професионален футболист с неговия отбор.

Бойко Борисов е бил главният официално НЕпоканен на юбилея на Стоичков.

О, бистришки тигре, гледал си с мъка по телевизията, вместо да излезеш на стадиона, да ритнеш топката под овациите на 40 хил. публика. Мъка, ей…
Само че Борисов рискуваше да бъде освиркан далеч по-силно, отколкото кметицата Фандъкова, която се появи на терена да поздравява.

Читателят може да е забравил как Стоичков разлюби Борисов. Хората на Борисов нападнаха Стоичков публично. Той каза в интервю нещо за нагласените мачове, защо не ги разследва МВР на Цветанов. В отговор му спретнаха компромат. Тогавашният шеф на ГДБОП Флоров, семеен приятел на Цветанов, повика официално на разпит Стоичков в службата си. Съобщението беше такова, че все едно Стоичков има нещо общо с нагласените мачове, нещо той е забъркан с черно тото и прочие.
Новината за разпита на Стоичков беше разпространена по цял цвят и засегна авторитета му.

ГЕРБ на Борисов му показа какви възможности имат в пиара. Как могат да спретнат нещо на всеки, да го завъртят през медиите. Изсипаха някакви измислици и за дървесина, с неговия приятел Емил Димитров – Емо Фаса, който също се раздели с ГЕРБ.

Стоичков усети ръката на Борисов и в историите с ЦСКА, където се опита да стане акционер основател, да спасят отбора. Плановете тогава се провалиха, Стоичков ядосан напусна. Въпросът с ЦСКА се уреди чак сега, не се знае на каква цена и с какви пазарлъци с Борисов.

Защото у нас нищо не става без да го разреши Кралят слънце Борисов. Той трябва да даде благословия като патриарх. Той раздава на олигарситe футболни отбори, вестници, медии, за да ги издържат.

И в тази ситуация има поне двама, които открито се обявяват против него – Стоичков и Слави Трифонов. По-добре, отколкото хич.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.