Как данъчни, полиция, митници и Ахчиева помагат на „Лукойл” срещу Марешки

Колаж: Иво Ангелов

Данъчни, Икономическа полиция и Агенция Митници нахлуха в бензиностанциите на Веселин Марешки.

Изненадващо днес „Лукойл” вдигна цените на горивата със …17 ст. на литър. Дизелът вече е на цени от преди появата на пазара на бензиностанциите на Марешки ВМ Петролиум и стигна 2,07 лв за литър. Часове след като „Лукойл” вдигна цените на своите бензиностанции, Икономическа полиция, НАП  и Агенция митници нахлуха във всички бензиностанции на Веселин Марешки и започнаха масови проверки. Случайно съвпадение а ?
С това, бе блокирана работата на веригата ВМ Петролиум и „Лукойл” безпроблемно наложи новите цени! Честито на всички българи!

Проверките на Икономическа Полиция и Агенция Митници не са открили нищо незаконно в проверяваните обекти на ВМ Петролиум.

Интересен анонс към цялата картинка е фактът, че ОМВ също бяха изненадани от новите цени на Лукойл и цял ден запазиха старите си цени. Любопитен факт е  обявеното и рекламирано по всички национални медии увеличение на горивата в близките дни, а в същото време КЗК ще обяви има ли Картел на Горивата…след два месеца! Да, точно така, след два месеца, когато цените ще са вдигнати на старите нива, а единствения, който успя да ги свали, ще бъде смачкан … с помощта на Полиция, ГДБОП, НАП и Агенции Митници … все ,,независими“ и ,,безпристрастни“ структури на държавата.

Всичко това стартира с явно поръчковия репортаж на Валя Ахчиева, с който се внушаваше на българина, че ниските цени, които наложи Марешки са резултат от ,,измама“. Но не се коментира, че всички други вериги също бяха принудени да продават на същите или близки цени. Те обаче не са измамници, измама е само ниската цена на Веселин Марешки и ВМ Петролиум.

Бомба в аптека и  палежи на автомобили не успяха да спрат варненския бизнесмен в борбата му за свободен пазар без картели. Не го спряха и заплахите, за които самият Марешки намекна.
Дойде следваща фаза на войната с бизнесмена с политически амбиции-наложи се да се включи и политическият картел, чрез ръководените от него държавни и ползвани като репресивни органи-Полиция, НАП и Агенция Митници.
На кого е Държавата-на народа, на политиците или на КАРТЕЛА? До кога?

От ovarna.bg, със съкращения

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.