Германска медия алармира за руски наемници в\на страната на Бойко

Кадър от филма на ZDF с маскирани „ловци на мигранти”

Още една германска медия – и не каква да е, а телевизионният канал ZDF, показа маскираното лице на политиката, водена от охранителя Борисов, претендиращ да охранява Европа от бежанците, толерирайки противозаконни действия от страна на български граждани, обучавани при това от бивши (?) руски военни.

Репортажът на авторитетната германска телевизия е достатъчно красноречив, но все пак се нуждае от кратък коментар. В три аспекта.

Първо, авторите на репортажа изоставят пагубната за България и демокрацията тук дългогодишна практика на западните медии да спестяват критиката към „техния кучи син” Бойко Борисов. Той е изобличен от ZDF като съмишленик на саморазправата с бежанците по границата на България, който подвива опашка по въпроса едва след критиките ОТВЪН по този повод.

Второ, маскираните „ловци на мигранти” сами показват с играта си на криеница, че си дават сметка за противозаконната си дейност. Ето защо не желаят да си показват лицата и да си афишират имената.

И трето, останало необяснено, е увисващата във въздуха констатация, че повечето български граждани подкрепят дейността на маскираните самозвани охранители на Европа. Длъжни сме да се запитаме защо това е така.

В държавата, в която българските емигранти са се превърнали в най-големия инвеститор на свежи пари за оцеляването на значителна част от населението, донорите са третирани като врагове, които биха могли да променят с гласа си статуквото.

Няма значима съпротива срещу насаждането на омраза спрямо онези, които бягат в или през България от държави, където се живее по-зле.

Тук думата имат резоньорските спрямо властовите сигнали медии.

Тук, вътре, виреят в благодатна среда „охранителите” на държавата, управлявана от човек, който е един от тях и пример за подражание за успех (не случайно фамозният ловец на чужденци Динко изрази възторга си от Борисов).

И понеже тук, вътре, е така, отвън ще се наложи да помагат за освобождаването на една европейска държава от вътрешния й враг и неговите руски инструктори.

От ivo.bg

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.