Португалия без съмнение надигра Франция – нечестната игра понякога се наказва + видео

Роналдо от Бразилия срещу Франция 1998 г. – финал на Световното. Роналдо от Португалия 2016 г. на Европейското, финал на същия стадион. Снимка: 9GAG

За наблюдателите във футбола с повече опит не беше неочаквано – Португалия би Франция посред Париж, пред екзалтираната публика на домакините, победи един нахъсен отбор, който уж бил по-добър. По подобен начин Италия на световни първенства стигаше до финали и ставаше световен шампион – с равенства, дузпи.

Всъщност сега португалците категорично надиграха домакините, и без своя голмайстор. Не беше никаква случайност единственият им гол в мача, а закономерност, след няколко изпуснати подобни положения.

Франция уж фаворит, не можа да вкара нито един гол, като най-запомнящ се удар беше една греда. Но ако трябва да оправдаваме домакините с лош късмет, може да се отбележи, че и Португалия удари една греда.

Такива оспорвани двубои се превръщат в нещо повече от футбол. Сблъсъкът е като драма с напрегнати кулминации и неочаквани развръзки. Публиката, която пя и крещя неистово, не можа да помогне на Франция. Не й помогна и непочтеното контузване на Роналдо. Не беше случайна тази травма. Двама от френския отбор съвсем целенасочено удариха и събориха Роналдо, за да го контузят, колкото е възможно да го неутрализират в играта. Французите играха грубо, а съдията им спести някой друг картон. По трибуните прибързано се зарадваха на успешния удар на Пайе по крака на голмайстора на Португалия, който го изкара от мача. Получи се неочакван ефект. Това мобилизира и амбицира португалците и те се бориха за всяка топка, не се смутиха от непрекъснатите освирквания на домакините. Стана така, че Роналдо беше полезен и извън игрището, той даде психологически тласък на съотборниците си.

Победният гол на Португалия


И съдбата наказа французите са нечестната игра. Винаги на финални мачове на европейско или световно първенство, когато французите са домакини, те са подпомогнати от някакви нечестни средства, за да стигнат до финала. Тук съдия ще им помогне, там ще изкарат от игра когото трябва. Сега отново се коментира финалът им на Световното през 1998 г. на същия стадион, и странното заболяване на другия Роналдо – от Бразилия, който тогава игра като сянка и беше изваден от игра също като сега с португалеца Роналдо.

В мача с Германия на полуфинала съдията откровено помагаше на Франция. Няма съмнение, че те смятаха този мач за по труден от мача с Португалия и им е била нужна съдийска помощ. Все пак надскочиха себе си и надиграха германците, които направиха ялов мач. Но само с хъс, много тичане и грубости не става. Това не беше достатъчно срещу Португалия.

Реакциите на Роналдо в последната минута на мача
http://www.youtube.com/watch?v=cJ2G-nsJhTU

Мнения & КоСвят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.