Ад в Ница на Деня на Бастилията. Над 80 жертви на терористична атака

Атентатът в Ница. Снимка: от тв екрана

В град Ница е извършен терористичен акт, съобщи префектурата на Приморските Алпи. По нейни данни има многочислени жертви. Телевизия BFM TV съобщава за „не по-малко 50 убити и много десетки ранени“. Информацията за няколко десетки убити потвърди и кмета на града Кмета на града Кристиян Естрози.

Неизвестните лица са се врязали в тълпа хора с камион, по време на фойерверките по случай отбелязването на Деня на Бастилията. Машината е преминала през тълпата в продължение на няколкостотин метра. След това терористите са открили огън по хората. По данни на телевизия BFM TV, „възникна тежка престрелка на хората в колата с полицаите“, съобщава агенция Фокус.

Най-малко 60 души са загинали, след като камион се вряза в тълпа, наблюдаваща фойерверките по случай Деня на Бастилията – националният празник на Франция, в южния френски курорт Ница, съобщиха от прокуратурата, предава AFP. Прокурорът на Ница Жан-Мишел Претре заяви, че камионът е карал в продължение на два километра през огромната тълпа гледаща зарята.

Поли Николова, възпитаничка на ФЖМК, съобщава в личния си профил във Фейсбук, че е невредима и пише: „Френският национален празник. Прекрасната Ница и крайбрежната й алея – деца, празнуващи хора и музика. И буквално за секунди – невъобразим хаос и паника. В живота си не съм била толкова уплашена… на метри зад нас се случваше истински ужас, а целият център скоро се превърна в ад – плачещи хора, тичащи, стъпкващи се един друг…
Ние сме добре, но мислите ни са с всички жертви и техните семейства. Осъзнаваш за секунди трагедията … още повече когато знаеш, че това можеше да си ти.“

Свят
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.