Те знаят, че ги псуваме!

Румен Белчев

Не вярвам на хороскопи и гадания – може би отчасти и заради новата притурка на „ТРУД”, „Зодиак”, според която лидерката на БСП г-жа Корнелия Нинова е „Заклет социалист, а не политически хамелеон”, а като доказателство привежда изявлението на братовчеда Цецо, тя „Никога не е „сменяла цвета”, нищо че първо е била при Костов и СДС”. Приемаме това като грубичък намек и с удовлетворение прочитаме и изявлението на г-жа Нинова, че „Ние знаем, че ни псува народът”. Е, народът, поне така ни убеждават по избори, е мъдър – той очевидно знае защо…

По-добре е да погледнем сериозните икономичес­ки прогнози, прославящи свелото бъдеще пред родината – „Днешните абитуриенти с 2025 лева пенсия” – възторжено тръби „СТАНДАРТ”. Става въпрос, разбира се, за съвсем близкото бъдеще – 2060 година, когато „Според разчетите на НОИ средната заплата ще е 5754 лв.” Дотук – добре, ами ако дотогава минем към еврото? Друг малък недостатък на прогнозата е, че не се споменава колко ще струва билетчето за трамвая през 2060 г. според разчетите на Столична община.

Светлото бъдеще вече тропа на вратите и на махалите – „Столипиново” ще ухае на теменужки” – радва душите ни „ТРУД”. Общината решила да мие с шампоан улиците на гетото, за да бъде чисто и да предотврати епидемии в жегите. Как да не си спомним Одата за СССР, в която обвинявах­ме старата Белгия, че „със сапунена пяна своите улици четка”! Старата Белгия – със сапунена пяна, Столипиново – с шампоан! Диша ни прахта Брюксел! Да не говорим за това, че на тая жена, белгиеца, никога няма да й дойде наум и другата пловдивска инициатива – да започне „експериментална кампания, чиято цел е да бъдат превъзпитавани ромите от най-ранна възраст да си събират боклука в чували, които после да изхвърлят в контейнерите за смет вместо през терасите и прозорците на жилищата си”. Може би експериментът би трябвало да изпревари шампоана, но кои сме ние, да даваме акъл!

Беше време, когато британските пенсионери идваха у нас, за да си купуват къщи на село. Според „ТЕЛЕГРАФ” палачинката вече се обръща, и то в наша полза – „БГ пенсионери купуват имоти в Лондон” – твърди най-тиражният всекидневник. Щом го пише във вестника с ей толчави букви – сигурно е вярно! На вниманието на предприемчивите заможни български пенсионери вестникът препоръчва и „алтернативни дестинации за вложения зад граница – САЩ, Сингапур, Хонконг”.

Да ни се не видеше на забогатяването! Вече не знаем къде да си денем пенсиите!
Междувременно българският съд доказа за пореден път, че е строг, но справедлив – „Борисов осъди Сидеров” – четем в „ТРУД”. Лидерът на „Атака” отнесъл глоба от 3000 лева, защото твърдял, че премиерът „получавал поток от черни пари, които с правителствени и военни самолети били изнасяни в чужбина”. От своя страна съдът решил, че премиерът­ Борисов трябва да плати на г-н Сидеров „за разноски цифром и словом 35 225 лева”. Убийте ме – не мога да преценя кой кого е осъдил!

Опитах да разбера тайната на подобна присъда в „24 ЧАСА”, където погледът се закача веднага за заглавието „Бум на тиквите заради големи субсидии”, но се оказа, че става въпрос за земеделие.

И все пак – ако си говорим сериозно, на звездите може и да не вярваме, на вестниците – също не чак толкова, но на спортните прогнози – задължително! Особено, след като прочетем в „24 ЧАСА” от 2 юли (осем дни преди финала, когато дори финалистите още не бяха известни) прогнозата на Едуард Папазян „Как Португалия може да стане шампион, без да бие никой”. Би ли Португалия някого в редовното време? Само Уелс.

Стана ли? Стана!

Четете спортните прогнози, братя, другото е от лукавия!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.