И новините от България – Цецка, Надка…

На фона на световните новини, направо да ти стане мило като прочетеш новините от България. Водещи са освиркването на Цецка Цачева на събора в Рожен и измислената драма на Надка, посланичката в Истанбул, на която й били затворили устата…

Ами важно е, като помислиш, Цецка може да е кандидат за президент, пък народът нещо не я обича.

А Надка, ех, вечната Надка, била репресирана политически, външният министър искал да я дискредитира и й забранил да говори, проговори самата тя въпреки забраната, с известно закъснение. Ами тя не подозира как министърът я е спасил от резил. Какво ще говори Надка за преврата? Освен да направи някой гаф и да докара неприятности на държавата. Тя е способна да изтърси по-голяма глупост и от премиера Борисов. Но медиите услужливо й отразяват измислената драма, всъщност политическите й интриги, с които тя иска да си придаде някакво значение. И докато тя обясняваше, че самоотвержено дежурила цяла нощ, се чуха оплаквания от българи в Турция, че телефоните на посолството и консулството по време на преврата не отговаряли…

Дай Боже все такива важни новини да са българските, да няма други драми. А, имаше и една катастрофа през уикенда, също и съдбовната новина, че са излезли изравнителните сметки за парно на 90% от абонатите…

Ако читателят с мисли, че сигурно има и други важни неща в държавата, да  прав е. Има. Само че и медиите са на равнището на Цецка и Надка, не „произвеждат” стойностни новини.

Докато се занимаваха например неотдавна два дни с 20-ина руски мотористи, в парламента мина през комисии Закон за концесиите, който удължава срока за концесии до безкрай, нещо като приватизация на природните находища и ски зони. Законът е работен от консултантска адвокатска фирма, която има за клиенти големи световни минни компании.

Мина и Закона за адвокатурата. Освен друго в тоя закон, гражданин – самоосигуряващ се или всякакъв, или фирма ще може да общува с НОИ само чрез адвокат. Не може счетоводител. Това засяга всеки, да дадем хляб на множеството произведени адвокати от ЮЗУ и др. университети, ковачници на кадрите на ГЕРБ.

Мина и Закона за културното наследство, който беше забелязан със закъснение, само защото Вежди Рашидов написа писмо до водещ на предаване в БНТ и това се превърна в основна новина. А в закона се дава по-голямо право на общините да се разпореждат с паметници на културата, без да им пречи Институтът за паметници на културата. Те и сега си ги събарят, та сега да правят каквото си щат. Да нахраним местните структури с рушвети от инвеститори.

Ей така, в песни и крякане върви животът в България.

За кое да пишеш по-напред…

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.