Човек скача от 7600 м без парашут

върху мрежа


Скайдавърът (от sky – небе и dive – гмуркам се, б.р.) Люк Айкинс стана първият човек скочил от самолет от 7600 метра височина върху мрежа на земята без да ползва парашут. Айкинс улучи мрежата 30х30 метра идеално, бързо слезе от нея и прегърна съпругата си, наблюдавала скока с други членове на семейството.
Айкинс скача дори без да носи парашут като застраховка. Свободното му падане продължава около две минути,. Той се обръща по гръб в последната секунда и се приземява перфектно под аплодисментите на събралите се да наблюдават скока.
Видео & Музика
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.