Как 7 полицаи бият безпричинно гол фен на „Ботев“ Пловдив + видео

7 полицаи биха с палки гол до кръста фен на „Ботев Пловдив“ на мач на 30 юли 2016 г. Снимка: от видеозапис

Фен на „Ботев“ (Пловдив) бе пребит от 7 полицаи, ритан и удрян с палки проснат на земята, заради това, че нахлу гол до кръста накрая на терена по време на пловдивското дерби с „Локомотив“ Пловдив, играно на стадион „Лазур“ в събота, 30 юли 2016 г.
В 79-ата минута, когато канарчетата вкараха изравнителното попадение няколко техни ултраси прескочиха преградните съоръжения на сектор „В“.

И докато останалите фенове бързо бяха спрени, то пребитият мъж изживя за няколко секунди своя звезден миг. Под съпровода на популярния химн на „Ботев“ (Пловдив) „Blue Canary“ той се изперчи пред противниковата агитка, преди да бъде повален от седмина полицаи и налаган в продължение на няколко минути. Фенът на канарчетата бе стабилно „разкрасен“ и изведен от терена.
Очевидци на боя припомниха, че по време на европейското първенство по футбол, когато фен навлезе на терена, за да се снима със звездата на Португалия Кристиано Роналдо той бе изведен много по-цивилизовано.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.