Мотоциклет, отнесен от цунамито

изплува в Канада - и др. загадки

Шокиращо – мотоциклет „Харли Дейвидсън”, отнесен от цунамито в Япония 2011 г., е намерен през 2012 г. на канадския бряг.
Видеото показва 11 неща, отнесени в морето от цунамито в Япония през 2011 г. и намерени 2, 3 или 5 години по-късно на хиляди мили по крайбрежието на Аляска, Канада, Хавай, щатите Орегон и Калифорния.

1.    Мотор „Харли Дейвидсън”, намерен на брега в Британска Колумбия, Канада. Подарен е на музея на „Харли Дейвидсън” – да се види, че тези мотори пътуват и в морето :)
2.    Табела на малък град в Северна Япония – намерена 2 години след цунамито на остров на Хаваите.
3.    Футболна топка на 16-годишен японски ученик, надписана като подарък – намерена година по-късно на крайбрежието на Аляска, надписът стои.
4.    Малка лодка, собственост на училище – намерена 2 години след цунамито на крайбрежието на Калифорния. Ученици в американско училище реставрират лодката и между двете училища се завързват връзки и посещения на ученици.
5.    Малък кораб – забелязан като кораб призрак година след цунамито край брега на Британска Колумбия, Канада. Забелязан по-късно да се носи край брега на Аляска и потопен.
6.    Бетонен къс от японски пристан, 22 метра дълъг, с 4 железни кола за връзване на лодки – намерен на брега на щата Орегон, обрасъл с миди и морски организми – най-необяснимото пътешествие през океана.
7.     Странно същество с бял цвят, около 1,5 м, намерено на брега в Япония. Загадъчно, не се знае какво е. Предполага се, че е биологичен остатък от кит, с неузнаваема форма.
8.    Пластмасова касетка за стоки, намерена 3 години след цунамито на брега в щата Орегон. Касетката е обрасла с нетипични за това крайбрежие миди и организми.
9.    Хиляди тонове парчета от къщи и покъщнина от японски домове се натрупват по крайбрежието на Британска Колумбия и доброволци в продължение на години събират парчетата, за да почистят брега.
10.     Японски кораб с тегло 2000 тона е намерен на покрива на едноетажна къща след цунамито и е стоят там 2 месеца, докато намерят начин да го свалят.
11.     Цяла къща е намерена да плува в морето, отнесена от цунамито.

Видео & Музика
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.