Садо-мазо с кравешки уши

Румен Белчев

В най-отпускарския месец на годината и вестниците го удариха на уволнявка – току вземат, че запълнят страниците с хороскопи и планетарни прогнози. Но пък, от друга страна, през лятото хороскопите са най-точни! Вземаме специалното приложение на „ТЕЛЕГРАФ” и научаваме, че „Ретроградният ход на Сатурн продължава до 12 август, а това означава, че поне дотогава планетата ще помага на мързела у хората да се изяви по-силно”. Изобщо – планетите от покрайнините на Слънчевата система „действат върху кармата като орела, рака и щуката от приказката и теглят душата в различни посоки”.

Ами – отпускарски сезон, човек хем го мързи да гледа, хем се чуди накъде да поеме! И резултатите от колебанията не закъсняват – „ТРУД” ни уверява, че „Хотелиери плачат за БГ туристи по морето”. Доживяхме и те да поплачат малко – ние двайсет години плачем, като им гледаме бетонните красоти. Как да не плаче човек за българския турист – един от хотелиерите  носталгично си спомня, че българите „плащат, като дойдат на море, не са капризни, не се напиват и са възпитани”… Ами – така си го направихте, оправяйте се сега с пияните английски дечурлига, които драйфат по алеите, току набият някого или възторжено рипат от балконите в басейна. Ние пък проронихме сълза над информацията, че в Поморие „Порция цаца ударила 6 лева” – яжте си я сами!

В летните жеги редакциите се опитват да ни смръзнат кръвчицата с ужасяващи истории – поне откъм климатици да спестим. Как съдебен изпълнител изхвърля семейство на улицата заради нередовен кредит сме виждали. Но как се конфискува крава? И какво се прави, ако тя вземе, че умре, преди да отпътува към новия си собственик? Отговор ни дава в  „МОНИТОР” патил съдебен изпълнител: „В тези случаи трупът може да се предаде на екарисаж, но преди това се реже ухото с марката и се поставя в хладилник като доказателство, че човекът не се е разпоредил с животното”. Отваряме, значи, съдебния хладилник, а вътре – пълно с кравешки уши! И една бира. Стана ли ви студеничко?

Ако не – Светослава Рудолф се е погрижила в няколко броя на „24 ЧАСА” да ви разхлади със смразяващи садо-мазо сатанистки истории. „Децата на мрака” разказват за себе си – „Той кормеше котки и ги хвърляше през терасата. Аз издържах с този човек две седмици”. Две седмици – ясно. А колко котки – не става ясно. И все пак – в „24 ЧАСА” дори сатанистите виждат невиждания възход на родината – „Всички критикуват, но вече има пътища, правят се доста детски площадки… И като гледаш децата как се радват и си играят на някоя площадка, ти идва и ти да отидеш и да се полюлееш с тях! Бойко не знам какво върши, в интерес на истината. Той е страшен образ. Чух, че прави някакви шмекерии, пари, обичайните неща за България”…

А друго дете на мрака мрачно разсъждава: „В момента имаме най-безличния президент. Аз мисля, че гласуването трябва да стане задължително…” Доста хора мислят така и без да кормят котки, но няма кой да ги пита.

Наесен според „МОНИТОР” се задава и друго странно явление – „Челси Клинтън може да стане Първа дама вместо баща си”. Това, разбира се, ако изберат майка й за президент. Би било любопитно, ако дъщерята си намери друга работа, та старият Бил ще трябва да се явява на дамски партита в ролята на Първа дама… Но може и да му се размине – особено ако се вярва на „ТЕЛЕГРАФ”, че „Планетата Х може да унищожи Земята”.

Въпросната планета, която я я има, я я няма, но „за чието вероятно съществуване се говори упорито от януари 2016 г.”, била отговорна за измирането на динозаврите и всякаква друга жива твар на всеки 27 милиона години – това й бил цикълът.  Да си спомняте преди колко години са изчезнали динозаврите?  Дано да е преди 26 милиона години – че иначе как ще се спи спокойно!

От Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.