Като се правиш на папарак, бъди готов да те набият. По-полека с рева по Стоичков

Журналисти пресоляват манджата около скандала със Стоичков, ударил шофьор на вестникарска кола.
То гневни присъди, то призиви към правосъдието, то коментари из Фейсбук защо не е в затвора и т н.

Тук, обаче, няма много място за журналистическа солидарност, как така посягат на колега, който си вършел работата.

Случаят е съвсем друг – това не е журналист, когото е била полицията, че да го защитаваме.
Като си отишъл неканен да снимаш сватбата на дъщерята на Стоичков, и като знаеш, че може да изядеш някой шут от него… На Запад папараците често ядат бой. Един навремето отнесе крошета от Марлон Брандо и после тичаше около него с каска с предпазна рамка за брадата.

А колко счупени фотоапарати има от знаменитости, не може да се изброи. Много от скандалите минават тихомълком. Често пъти се стига до дела, споразумения и всичко минава и заминава.

Сега да се правят генерални изводи от постъпката на Стоичков, как повече не трябва да го смятаме за звезда и прочее, е глупаво. Стоичков си и Стоичков. Известен е. Не е само той такъв. Има ги и по света. И не само футболисти, ами знаменитости с по-артистични занимания. Като нарушат закона, ще си носят последствията.

В случая трябва да се замислят колегите журналисти, които се правят на папараци. Снимай така, че да не те видят, снимай така, че да не дразниш и с това да предизвикаш твоя обект да те набие.

Не е скандал сега защо Стоичков не бил задържан.
Скандал беше, когато бившия мафиот номер 1 Георги Илиев извърши нагъл побой в столично заведение, охраната му наби пътьом и няколко души, записано всичко на камери, достатъчно свидетели и т. н. Но не го вкараха в затвора, макар да беше в срок на пробация след предишна присъда и щеше да лежи, и досега да е жив.
Тогава го осъдиха го на 1000 лева глоба след 4 години проточване на делото. Тогава нямаше вълнения по медиите и въпроси защо не го вкарват в затвора.

А сега се палят за Стоичков… Айде, по-полека.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.