Вълчо отдавна яде ол инклузива – още кошмарни отзиви за курорт „Елените“

Курорт, типичен пример за презастрояване на Черноморските плажове, близо до брега, висока етажност. А обслужването е обект на множество критики. Снимка: от блога Мама Нинджа

Отзив за летуване в курорт „Елените“ от един блог (mamaninja.info) се превърна в шлагер в интернет, беше прочетен десетки хиляди пъти за няколко дни и препечатан на няколко места (виж тук). Отзивът предизвика и гневна реакция от страна на стопаните на курорта, адвокат на Ветко Арабаджиев е заплашвал блогърката.
В следващите редове са извадени още достоверни отзиви за за лошото обслужване и храна, и за неудобствата в курорта от тази и миналата година, от световния сайт booking.com

Кошмарно лошо и мръсно място

– Всичко друго е ужасно-вътре вида е много по-лош от външния, стари захабени мебели вкл. двуетажни!  легла и чаршафи, банята е от времето на Тодор Живков и навсякъде мирише на мухъл! Непочистено, прашно, неработещ телефон в стаята „отдавна и едва ли ще работи“ – иронията е от момичето на рецепцията. Некомпетентен нелюбезен персонал, накараха ни да си платим всичко – 6 дни предварително още преди настаняването, никой не се заинтересува защо си тръгваме още на другия ден,а за връщане на пари и дума не можело да става. Храната – големи количества, ниско качество и почти едно и също всеки ден от рода на салам „Камчия“ и подобни. Няма паркинг – спираш далеч и плащаш 12 лв на ден, пак поискани предварително за целия престой. Въобще пълна трагедия – за безумно много пари получаваш условия като в хостела на Централна гара! Категорично не ходете там, ще си спестите много разочарования и нерви!

+ Разположението е много добро, сред красиви градини и до плажа.

***

– Мръсни хавлии в стаите, липса на първоначално зареждане с вода, дори сапунчета нямаше да не говорим за други неща като почистващи гъбички за обувки и т.н.

+ Красива природа, близост до плажа.

***

– Храната не е на ниво, чистотата също. За 5нощувки не се смени спалното бельо и хавлиите в банята.

+ Красиво място, красива природа и много забавления за децата при слънчево време.

***

– Храната не е разнообразна и е с ниско качество – растително сирене и кашкавал. Доста преди да е дошъл крайния час на храненето всичко се е изчерпало, без да се зарежда. Почистване на стаите просто нямаше за 5 дневния ни престой.

+ Зелените площи се поддържат перфектно. Вилата ни беше с невероятен изглед. Като цяло е тихо и спокойно за почивка.

***
– Стаята, в която бяхме настанени, имаше мухъл по стените и миришеше на влага! Наложи се да ни преместят, защото имаше и голям плъх!!! Едва ли не трябваше да ги молим да ни преместят и никой по никакъв начин не показа съжаление от станалото! Възмутени сме!!!

***

– Интернет – все едно няма, плажните заведения също, няма шалтета на шезлонгите и никой не следи да не се резервират (стотици кърпи сложени от вечерта), дискотека – под всякаква критика.

+ Местоположение, зеленина, спокойствие.

***

Поискаха ни 150 лв. за изваждане на жило от пчела!

– Липса на чистота по стаите, стара база за ремонт, недружелюбен персонал, мръсно и скъсано бельо, еднообразна храна,… В помещенията за хранене (столовата) миришеше ужасно!!!… Цената за лекарски услуги уникално висока: вадене на жило от пчела на 4 год. дете – 150 лв. (успокоиха ни, че това е цена за българи). Никога няма да повторя почивката си в този курорт!

+ Хареса ми самото място, като природа – планина и море на едно място… Допаднаха ми и камериерките, които бяха най-дружелюбни от всички останали служители.

***

– Вилата ни, която беше 2-ра линия всъщност беше 6-та линия, до която се достига по 137 стъпала в едната посока, с количка с бебе! През цялото време и навсякъде трябваше количката да се носи, защото няма никъде естакади! Плажът е пясъчен, но в морето са камъни, без обувки немислимо влизането! Камериерките за 10 дни дойдоха 2 пъти, по принцип трябва всеки ден да се оправя стаята(информация от рецепция)! Нямах лоши чувства към ромите, но след като камериерките ми откраднаха пари, вече имам! Персоналът е 99% цигански! Храната е една и съща!! Вечерната анимационна програма за деца е срещу допълнително заплащане на дете 10-15 лв!!
Очакванията ми се разминаха на 100%!!! Никога повече там!!

+ Това, което ми хареса е морската вода и до тук приключва всичко хубаво!

***

– Мястото е приказно, но започва да страда от болестта на повечето курорти в България – презастрояване. Персоналът явно не е добре платен, претоварен и недообучен. Явно има отлив на туристи от западна Европа. Повечето туристи са от Русия и Украйна – шумни, невъзпитани, лакоми и мърляви…

+ „Елените “ вероятно са едно от най- красивите места в България. Удобни и уютни малки къщички, сгушени в планината. Събуждаш се от птичи песни и мирис на борова гора, изминаваш 20-30 метра и си на брега на морето. Приказка! Не знам кой се грижи за градините, но колкото и да му плащат е малко – върши чудесна работа!

***

– Не съм доволна от обслужването, чистота, отношението на персонала към гостите на комплекса. Тревата пред къщичката се косеше в периода 14.00-16.00ч. Нито един път не беше оправена стаята, в която бяхме настанени (все пак имахме пет нощувки) – само кошчетата бяха почистени. Хавлиените кърпи бяха скъсани. За храната също нямам думи – пет дни една и съща закуска. Обедите и вечерите не бяха по-различни. Нямаше никаква информация за това какво ни предлагат за хапване. Телефонът в стаята не работеше. С една дума – не бих се върнала там, за да почивам.

+ Мястото е невероятно и май само това е положителното в моя коментар.

***

– Много лошо обслужване, некадърен персонал, лоша хигиена! Това не е ли достатъчно?! Изобщо не отговаря на цената, която се заплаща!

+ Природните дадености на това място са супер! Всичко останало е много, много разочароващо!

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.